DOLAR 32,5397 0.15%
EURO 34,9119 -0.26%
ALTIN 2.435,47-0,02
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2092915-0,35%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Av tüfeğiyle cinayet

Av tüfeğiyle cinayet

ABONE OL
3 Ağustos 2021 18:43
Av tüfeğiyle cinayet
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin merkeze bağlı Karakasım köyünde Mustafa C., (62) köyün sulama kooperatifinde çalışan Çetin Güner’i (55) tarlasına su vermediği gerekçesiyle yaşadığı tartışma sonucu, av tüfeği ile ateş ederek öldürdü. Yaşanan olayın ardından jandarma ekipleri Mustafa C.’yi gözaltın alırken ölen Çetin Güner, Karakasım köyünde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Olay Edirne’nin Merkeze bağlı Karakasım köyünde dün gece meydana geldi. Karakasım Sulama Kooperatifinde çalışan ve tarlalara suyun dağılmasından sorumlu eski köy muhtarlarından Çetin Güner, ile Orhaniye köyünde yaşayan çeltik üreticisi Mustafa C. arasında su kavgası kanlı bitti.

SİNİRLERİNE HAKİM OLAMADI AV TÜFEĞİ İLE ATEŞ ETTİ

Orhaniye köyünde yaşayan çeltik üreticisi Mustafa C., iddialara göre dün gece Çetin Güner’i arayarak tarlasının kuruduğunu ve neden su verilmediğini sordu. Telefonda tartışan ikili daha sonra Karakasım köyü çıkışında buluştu. Burada Çetin Güner ve Mustafa.C. arasında tartışma büyüdü. Mustafa C. tartışma sonrası aracından aldığı av tüfeği ile Güner’in ayağına ve karnına doğru iki el ateş edip olay yerinden uzaklaştı.  Saldırıyı görenlerin haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri geldi. Sağlık ekipleri Çetin Güner’in olay yerinde öldüğünü belirledi.

TUTUKLANDI

Saldırıdan sonra kaçan Mustafa C., Orhaniye Köyü’ndeki evinde jandarma ekiplerine teslim oldu. Gözaltına alınan Mustafa C.,’nin jandarmada alınan ifadesinin ardından Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakim karşında ifadesinde pişman olduğunu söyleyen Mustafa C., tutuklanıp cezaevine kondu. Jandarma ekiplerinin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

SU TARTIŞMASI SONU OLDU

Karakasım Köyü eski sulama kooperatifi başkanlarından Ali Döngel, ikili arasında tarlalara su salınması yüzünden kavga çıktığını söyledi. Mustafa C.’nin Güner’i tarlasına su bırakmadığı için öldürdüğünü duyduklarını söyleyen Döngel, “Karakasım Köyü Sulama Kooperatifinde 7 yıl başkan olarak görev yaptım. Köyümüz arazilerinde ağırlıklı olarak çeltik ekimi yapılıyor. Havaların aşırı sıcak gitmesi nedeniyle çeltiklerin suya ihtiyacı var. Kuyulardan sular aşağı çekildi. Bu yüzden iki arkadaş tartışmış. Rahmetli olan Çetin arkadaşımız sulama kooperatifinde çalışan saha görevlisiydi. Suyun tarlalara bırakılmasına bakıyordu. Onu vuran kişinin de 2 dekar çeltik ekili arazisi var, tarlam su verilmemiş kurumuş diye tartışmışlar duyduğumuz kadarıyla. Aralarında husumette yoktu. Daha sonra M.C., Çetin Güner’i, tüfekle ateş edip öldürmüş. Tarlasına su vermedi diye tartışmışlar sonra silahla ateş edip öldürüyor” dedi.

 

Köylerinde su yüzünden kavga çıktığını ama böyle olayların daha önce olmadığını söyleyen İbrahim Ocak ise, “Bugüne kadar köyümüzde ilk defa böyle olay yaşanıyor. Su yüzünden tartışma çıkmıştı ama hiç böyle olay olmamıştı. Çok yazık oldu, değer mi, yazık oldu.

Üyüklütatar köyünden Muhterem Büyükdağ ise “Su yüzünden çıkan kavgadan dolayı vurmuş. Su yüzden o mezara o cezaevine gitti. 2 dönüm çeltik için değer mi? Yazık oldu” dedi.

Hayatını kaybeden, Çetin Güner, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Karakasım Köyü Mezarlığı’nda toprağa verildi. Güner’in cenaze namazında yakınları sinir krizi geçirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.