DOLAR 32,3770 -0.33%
EURO 34,7263 -0.27%
ALTIN 2.392,45-1,23
BIST 10.163,401,17%
BITCOIN 18668180,52%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“Avro para birimini şimdiki sabit döviz kurunda kabul etmeliyiz”

“Avro para birimini şimdiki sabit döviz kurunda kabul etmeliyiz”

ABONE OL
30 Ocak 2020 15:52
“Avro para birimini şimdiki sabit döviz kurunda kabul etmeliyiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan’ın Maliye Bakanı Vladislav Goranov, Meclis binasında gazetecilere verdiği brifingde, “Bulgaristan’ın avroyu para birimi olarak kabul etmesinin şimdiki bir euronun 1.95583 leva değerinden sabit işlem görmesi durumunda olması konusunda destek aldık ve görüş birliği var” diye kaydetti.

Bakan, koalisyon hükümetini oluşturan partilerin yöneticilerinin toplantısına Avro Bölgesi’nin bekleme odası olarak bilinen ERM II mekanizmasına katılma konusunda kaydedilen ilerleme hakkında rapor tanıtmak üzere Bulgaristan Merkez Bankası Müdürü ile birlikte davet edildiklerini bildirdi.

Goranov, ”Bulgaristan’ın Avro Bölgesi’ne katılması konusunda uzlaşma olduğu bir kez daha doğrulandı” dedi.

Meclis Bütçe Komisyonu Menda Stoyanova tarafından Meclise sunulan Bulgaristan’ın Avro Bölgesi’ne katılması ile ilgili kanun tasarısında diğer ülkelerin kararı ile BGN/EUR döviz kurunda değişiklik olmayacağına dair daha fazla garanti olup olmayacağı sorusuna Goranov, metinlerin yeniden gözden geçirilebileceğini söyledi.

Bakan, ”Bunu mesai arkadaşlarımla konuştuk. Bunun üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Bütçe Komisyonu Menda Stoyanova tarafından Meclise sunulan Bulgar levasının kuru avroya göre sabitlenmesini öngören Bulgaristan Merkez Bankası Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısının yarın Bütçe Komisyonu tarafından görüşülmesi bekleniyor.

(http://kircaalihaber.com/)

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.