DOLAR 32,4709 -0.06%
EURO 34,7020 -0.79%
ALTIN 2.435,16-0,03
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20668330,12%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Avukatlar Günü kutlandı

Avukatlar Günü kutlandı

ABONE OL
6 Nisan 2022 10:28
Avukatlar Günü kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Edirne Barosu tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi. Törende konuşan Edirne Baro Başkanı Av. Tacettin Sivrikaya, Avukatın olmadığı bir toplumda adaletten, adaletin gerçekleşmediği bir toplumda barıştan bahsetmenin mümkün olmadığını düşünüyorum” dedi.

Avukatlar Günü nedeniyle Edirne’de Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Anıtı çelenk sunulmasının ardından saygı duşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Edirne Baro Başkanı Av. Tacettin Sivrikaya, Türkiye Barolar Birliği tarafından hazırlanan ve 81 ilin Baro Başkanı tarafından imzalan ortak metine değinerek, “Metinde de belirtildiği üzere; Yargı Bağımsızlığına, Avukatlara Yönelik Şiddete, Avukatlık Ücretlerine, Kamu Avukatlarına, Hukuk Fakültelerinin Sayısına ve Hukuk Eğitiminin Niteliğine, Bağlı Çalışan Avukatların Özlük Haklarına, Stajyer Avukatların Sorunlarına, Yurttaşların Adalete Erişiminin Önündeki Engellere, Çoklu Baro Düzenlemesine ilişkin sorunlar dile getirildi, çözüm yönünde ortaya konulacak irade vurgulandı. Bu sorunları yıllardır yaşıyoruz, yine bu sorunlara karşı ortaya konulan çözüm önerilerinin hayata geçirilmesi için tüm meslektaşlarımızın, yurttaşlarımız ile birlikte çaba göstereceğinden ve bir gün bu sorunların ortadan kalktığını göreceğimize inancımız tamdır” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile başlayan bir savaşı üzülerek izlediklerini belirten Av. Sivrikaya, “Bu yüzyılda böyle bir kanlı savaşın yaşanması insanlık için büyük bir utançtır” dedi.

Avukatın olmadığı bir toplumda adaletten, adaletin gerçekleşmediği bir toplumda barıştan bahsetmenin mümkün olmadığını belirten Av. Sivrikaya, “Avukatlık mesleği aynı zamanda sabır mesleğidir. Adaletin gerçekleşmesi için bıkmadan, usanmadan, hukuktan ayrılmadan sabırla mücadele ederiz. Sabırla adaletin gerçekleşmesine katkı sağlarız” dedi.

Avukatların, Barış ve Adalet yolunda yürümeye devam edeceğini belirten Av. Sivrikaya “Yolumuz, “Yurtta Barış Dünyada Barış” diyen, bundan 86 yıl önce üstün öngörüsü ve barışa olan inancıyla, mimarı olduğu “Montrö Boğazlar Sözleşmesi” ile bugün Karadeniz’in kan gölü olmasını önleyen, gözü ve yüreği halen üzerimizde olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur. Bu vesile ile kendisini bir kez daha özlem, şükran ve rahmet ile anıyorum” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.