DOLAR 32,3312 0.24%
EURO 35,0532 -0.24%
ALTIN 2.279,410,10
BIST 8.989,132,07%
BITCOIN 22849361,61%
Edirne
18°

KAPALI

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Avukatlığa ilk adımı attı

Avukatlığa ilk adımı attı

ABONE OL
30 Eylül 2021 10:31
Avukatlığa ilk adımı attı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçen yıl Kocaeli Üniversitesi’nden mezun olan 23 yaşındaki İrem Tuna Edirne Barosu’nda düzenlenen törenle yemin edip avukatlığa ilk adımı attı. Av. Kaan Polat’ın yanında staj yapan Tuna için tören programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İrem Tuna, Edirne Baro Başkanı Av. Tacettin Sivrikaya eşliğinde yemin etti ve ruhsatını Sivrikaya’dan aldı. Tuna’ya cübbesini yanında stajını yaptığı Av. Kaan Polat giydirdi. Av. Kaan Polat yanında stajını başarıyla tamamlayan İrem Tuna’ya başarılar diledi.

“MESLEĞİNE SAYGILI AVUKAT OLACAĞINA HİÇ ŞÜPHEM YOK”

İrem Tuna’nın başarılı bir avukat olacağından emin olduğunu söyleyen Edirne Baro Başkanı Tacettin Sivrikaya “Avukatlık yemininde önemli ifadeler var. Ne diyor ‘hukuka, ahlaka, mesleğin onuruna ve kurallarına’ bunlar üzerine yemin ediyor. Ben kıymetli meslektaşım İrem Tuna’nın öncelikle hukuka ve ahlaka uygun davranan, yine mesleğin onuruna ve kurallarına, özellikle meslek kurallarına uygun davranan meslektaşlarına ve mesleğine saygılı bir avukat olacağına hiç şüphem yok. Yine kendisinin bu mesleği gayet başarılı bir şekilde yapacağına, her ne kadar pandemi döneminde staj eğitiminde aksamalar olmuş olsa da yine meslektaşım olmasından onur duyduğum meslektaşım Kaan Polat’ın yanında staj yapmış olması hasebiyle iyi bir staj eğitimi gerçekleştirdiğini düşünüyorum. İrem Tuna kardeşimize mesleğinde başarılar diliyorum” dedi.

“UZUN YOLDU AMA BU YOLDA YALNIZ YÜRÜMEDİM”

Desteklerinden dolayı herkese teşekkür eden çiçeği burnuna Av. İrem Tuna da “Bugün yanımda olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu noktaya gelmem kolay olmadı. Meşakkatli, emek isteyen uzun bir yoldu ama bu yolda yalnız yürümedim. Her zaman sonsuz güveniyle yanımda olan, beni her zaman destekleyen, inanan aileme, canım anneanneme teşekkür ederim. Avukatlık mesleğini bana öğreten, yol gösteren her zaman arkamda olduğunu bildiğim ağabeyim Av. Kaan Polat’a, beni sabırla dinleyen, her soruma sabırla cevap veren, öğreten Av. Fehmi Gül’e, heyecanıyla, inancıyla bana olan sonsuz güveniyle yanımda olan Av. Asu Gezer’e teşekkürü borç bilirim. Ve tabi ki arkadaşlarım bugünde beni yalnız bırakmadınız. Teşekkür ederim, hepiniz iyi ki varsınız” dedi.

Yemin töreni sonrası annesi Sibel, babası Canan Tuna ve yakınları İrem Tuna’yı kutlaması ile tören son buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.