DOLAR 32,4885 -0.16%
EURO 34,9387 0.25%
ALTIN 2.428,970,25
BIST 9.806,190,86%
BITCOIN 2063475-4,37%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Avukatlık hayaline kavuştu

Avukatlık hayaline kavuştu

ABONE OL
13 Kasım 2020 11:20
Avukatlık hayaline kavuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Bölümünden mezun olan ancak hayalinde avukatlık yatan Ayşenur Çalışkanlar Aşılıoğlu, 2019 yılında bitirdiği İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesinin ardından stajını da tamamlayarak hayali olan avukatlık mesleğine kavuştu.

İstanbul Kültür Üniversitesi 2019 mezunu 25 yaşındaki Ayşenur Çalışkanlar Aşılıoğlu, başarılı staj döneminden sonra pandemi kuralları çerçevesinde Edirne Baro Konferans Salonu’nda yemin ederek avukatlık mesleğine adım attı.

Avukat Barış Ateş’in yanında başarılı staj dönemini geride bırakan Edirneli 25 yaşındaki Ayşenur Çalışkanlar Aşılıoğlu, Edirne Barosu’nda pandemi kuralları çerçevesinde düzenlenen yemin töreniyle ruhsatını alıp avukat oldu. Av. Ayşenur Çalışkanlar Aşılıoğlu’nun eşi olan İl Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu, tüm aile bireyleri ve yakın arkadaşları ise bu mutlu günde Av. Aşılıoğlu’nu yalnız bırakmadı.

“BAŞARILAR DİLERİM”

Açılış konuşmasında Edirne Baro Başkanı Av. Alper Pınar, “Edirne’de yaşanan mülteci sürecinde henüz staj döneminde olan Ayşenur Çalışkanlar Aşılıoğlu çalışmalarının çok faydalı olduğunu hem Ayşenur Çalışkanlar Aşılıoğlu’na hem de kendilerine bu sürecin çok fazla şey kattı. Meslek hayatında Av. Ayşenur Çalışkanlar Aşılıoğlu’na başarılar dilerim” dedi.

“HER ZAMAN ONUN YANINDAYIM”

Av. Çalışkanlar Aşılıoğlu’nun cübbesini yanında stajını yaptığı Av. Barış Ateş giydirerek “Ayşenur ile birlikte çok güzel işler yaptık. Ben iyi niyetinden cesaretinden dolayı çok tebrik ediyorum ve yolunun sonsuza kadar açık olmasını diliyorum. Her zaman onun yanındayım her zaman yanında olacağım Allah muvaffak etsin. Ailesini tek tek tebrik ediyorum. Saygıdeğer eşini tebrik ediyorum sizlere de teşekkür ediyorum Allah utandırmasın” dedi

“AYŞE MESLEĞİNE AŞIK AZİMLİ BİRİ”

Eşinin gururlu günün de yanın da bulunan Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu ise “Hayat arkadaşımın yol arkadaşımın böyle güzel günün de sizin gibi üstatlarla eşimi böyle görmek benim için gurur verici. Ayşe’yi ben ilk tanıdığım da hemşirelik mezunu işletme okuyan hukuk fakültesine çift anadal yapmak için uğraşan bir öğrenciydi. Ayşe bu yolda benim gördüğüm çalışmaların da çok özverili ve azimliydi. Ayşe’nin bu gayesinde karşılaştığı zorluklara karşı inanılmaz bir direnci vardı. Bunun da kaynağı mesleğe aşkıydı. Ben ondan razıyım ömrü boyunca da başarılı olacağını düşünüyorum. Av Barış Ateş’e, Av, Alper Pınar’a ve desteklerini esirgemeyen Baro yönetimine Çok teşekkür ediyorum” dedi.

“SAĞLIK BÖLÜMÜ OKUDUM AMA AVUKATLIKTAN VAZGEÇMEDİĞİM İÇİN BURADAYIM”

Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Bölümünden mezun olduğunu fakat hayallerinde her zaman avukatlık mesleğinin yattığını belirten Ayşenur Çalışkanlar Aşılıoğlu, bunun için sadece hayal kurmak yetmediğini hayallerinde de çok ısrarcı olduğunu ve bu sayede bugün burada bulunduğunu, hayallerinden vazgeçmediğini dile getirdi.

Hayatının en mutlu, onurlu ve duygu yüklü anını yaşadığını belirten Aşılıoğlu, avukatlık mesleğine adım atmaktan büyük gurur duyduğunu söyledi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.