DOLAR 32,3921 0.22%
EURO 35,0751 -0.1%
ALTIN 2.324,950,25
BIST 9.142,400,69%
BITCOIN 2240786-2,61%
Edirne
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aynı gün iki mevsim!

Aynı gün iki mevsim!

ABONE OL
30 Ocak 2020 10:12
Aynı gün iki mevsim!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de dün öğlen saatlerine kadar 17 derecelere kadar çıkan hava sıcaklığı kentte adeta bahar havası yaşatırken, sıcak havanın ilerleyen saatlerde yerini soğuk ve yağmura bırakması vatandaşları şaşırttı.

Edirne’de dün kış mevsimi olmasın rağmen yüzünü gösteren güneş vatandaşları önce sevindirdi. Bunu fırsat bilenler hafta içi olmasın rağmen park ve bahçeleri doldurarak güneşin tadını çıkardı. Kentin en işlek caddesi olan Saraçlar Caddesinin oldukça kalabalık olduğu görülürken, okulların tatilde olmasını fırsat bilen çocuklarda park ve oyun ayanlarını doldurarak gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

Ancak öğleden sonra birden etkili olan soğuk ve peşinden gelen yağmur vatandaşı şaşırttı. Yağmura şemsiyesiz yakalanan vatandaşlar iş yerleri ve apartmanların balkon altlarını kullanarak evlerine döndü. Gün içinde hava sıcaklığı 17 dereceye kadar çıkarken birden etkili olan soğuk ve yağmurla sıcaklık 9 dereceye kadar düştü.

“HAVA DEĞİŞİMİ ŞAŞIRTTI”

Gün içinde sıcak bir hava yaşarken birden etkili olan soğuk ve yağmurla şaşırdığını anlatan Edirneli vatandaş Rafet Aksoy, “Kış mevsimi haliyle havanın soğuk olması normaldir. Ancak hava bugün (dün) oldukça sıcaktı. Güneş yüzünü iyice gösteriyordu. Ben de dışarı çıkıp biraz gezip biraz da alışveriş yapayım dedim. Ama birden hava soğudu ve yağmur başladı. Dolayısıyla gün içinde hem sıcak hem de soğuğu yaşayınca insan şaşırıyor” şeklinde konuştu.

CUMARTESİ 19 DERECEYE ÇIKACAK

Meteoroloji Müdürlüğünün verilerine göre ise kentte bugün (Perşembe) hava sıcaklığı; 12, Cuma; 14, Cumartesi günü ise 19 dereceye kadar çıkacak.

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.