DOLAR 32,4388 -0.16%
EURO 34,8344 -0.41%
ALTIN 2.445,760,41
BIST 9.884,821,73%
BITCOIN 20909660,69%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aynı heyecanla kutladık

Aynı heyecanla kutladık

ABONE OL
22 Aralık 2022 12:56
Aynı heyecanla kutladık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin 92’inci etkinlikleri sabah saatlerinde İnönü İlkokulu önünden Atatürk Anıtı’na kortej yürüyüşüyle başladı. Ardından Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu tarafından anıta çelenk sundu.

Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımız okundu.

ATATÜRK ODASI ZİYARET EDİLDİ

Atatürk Anıtındaki törenin ardından Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu Atatürk’ün 21 Aralık 1930 tarihinde Edirne ziyaretinde konakladığı Edirne Belediyesi binasında bulunan Atatürk Odası’nı ziyaret etti.

HALK EĞİTİM MERKEZİNDE TÖREN

Protokol üyeleri Atatürk Odası ziyaretinin ardından Halk Eğitim Merkezi’nde Edirne Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan kutlama programına katıldı. Programda Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye gelişini simgeleyen Türk Bayrağı’nı öperek kendisine teslim eden öğrenciden Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık bayrağı öperek teslim aldı.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN EMEKLEMEDEN YÜRÜMEYE GEÇTİĞİ ADIMLARIN GELİŞİDİR BU”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Edirne Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Metin Çermaoğlu yaptı.

Çermaoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün 1930 yılının Kasım 52 ili kapsayan bu yurt gezisini kapsamında 21 Aralık’ta Serhat şehrimiz Edirne’ye geldiğini belirterek, “Basit bir geliş değil. Yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin emeklemeden yürümeye geçtiği adımların Edirne’ye gelişidir. Gittiği yerde tahtanın başına geçerek öğretmen, traktöre binerek modern tarımın öncüsü bir çiftçi, milletin efendisi köylüsü, köylüyü dinlerken bir belediye başkanı. Savaştan çıkmış bir ulusu, demokratik, akılcı, çağdaş ulusları yakalamayı hedef gösteren bir geliştir bu. Ne tren garına atılan ilk adım, ne de anlatılması kolay bir geliştir bu.  Cumhuriyetin, düşüncelerinin, hedeflerinin yüzyıllar geçse de unutulmayacak, Edirne’ye gelişidir bu. Büyük bir mücadeleyle kazanılan bağımsızlık savaşı sonrası kurulan Türkiye Cumhuriyeti devletinin her alanda gelişmesi, kalkınması ve medeni devletler seviyesine ulaşması için yapılan çalışmalarda. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yurt gezilerinin yeri çok önemli olmuştur. Atatürk’ün Edirne’ye de kapsayan yurt gezilerine ilişkin bilinen bir başka gerçek ise bu gezilerin genellikle öngörüldüğü yeniliklerin aktarılması ve tanıtılması yönünde planlanıp gerçekleşmiş olmasıdır. Edirne Türk Ulusunun yaşadığı bütün acı ve tatlı olaylara tanıklık etmiş, yüzlerce yıl Balkanlar’dan gelen insanlarımıza kucak açar ve düşmana karşı kahramanca direnip işgal acılarını yaşamış bir şehirdir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 21 Aralık 1930’da Cumhurbaşkanı olarak Edirne’mize gelmiş ve 4 gece kalmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne ziyaretinde genci yaşlısı, kadını erkeğiyle tüm Edirne halkı ulu önderi görebilmek, onun sıcaklığını hissetmek, duygularını paylaşabilmek umuduyla yollara çıkmışlardır. Türk milletinin yüksek vasıflarına güvenen, kazanılan her türlü zaferin milletin eseri olduğunu ifade eden, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yüreğimizdeki yeri hiçbir zaman değişmeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle büyük Önder Atatürk’ü bir kez daha sevgi, saygı ve gönül borcuyla anıyor, Serhat şehrimizin Edirne’mize. Gelişinin 92.Yıl dönümünü gururlu hissediyor ve paylaşıyoruz” diyerek konuşmasını noktaladı.

Konuşmanın ardından Edirne Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerince oratoryo sergilendi. Program protokol üyelerinin sahneye çıkarak öğrencilerle toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.