DOLAR 32,3725 0.16%
EURO 34,9560 -0.33%
ALTIN 2.324,230,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22716840,84%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Azerbaycan için okudular

Azerbaycan için okudular

ABONE OL
16 Ekim 2020 10:28
Azerbaycan için okudular
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Medrese Ali Bey Mahalle Muhtarı Nesrin Çağlar’ın öncülüğünde hem okumanın önemine dikkat çekmek hem de Azerbaycan’a manevi destek olabilmek adına mahalledeki bir kıraathanede kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Medrese Ali Bey Mahalle Muhtarı Nesrin Çağlar tarafından gerçekleştirilen ve koranvirüs tedbirleri kapsamında az kişinin katılabildiği kitap okuma etkinliği mahalledeki bir kıraathanede gerçekleştirildi. Mithatpaşa İlkokulu Müdürü Ertan Çekiç de 7’den 70’e katılım sağlanan kitap okuma etkinliğine destek verdi.

“AZERBAYCAN’A MANEVİ DESTEK İÇİN TOPLANDIK”

Kıraathanenin bugün kitap okuma evi olarak değiştirdiklerini ve sadece erkeklerin değil kadınlarında kıraathanelere girebileceğini söyleyen Medrese Ali Bey Mahalle Muhtarı Nesrin Çağlar “Okumak güçlü olmaktır, okumak her yönüyle gelişmiş bir birey olmanın ana unsurudur. Okuyan insan güçlü insandır. Güçlü insan güçlü aile, güçlü aile güçlü mahalle, güçlü mahalle güçlü şehir güçlü şehir güçlü ülke demektir. Güçlü ülke de akrabası olan diğer ülkelere yardım eder destek verir. Bizde bugün burada akrabamız olan Azerbaycan’a maddi olamasak da manevi olarak bir destek vermek için toplandık. Her kitabı elimize aldığımızda, her sayfayı çevirdiğimizde Azerbaycan kardeşlerimizle beraber olduğumuzu hissediyoruz, Azerbaycan’ın en kısa sürede barışa kavuşması en büyük dileğimiz. Biz Medrese Ali Bey Mahallesi olarak Azerbaycan’ı kardeşlerimizin yanındayız. Kıraathaneler, kitap okuma evleridir. Biz bugün burada kıraathanelerin asıl özelliğine de kavuşturuyoruz. Kitap okuma evi haline kavuşturuyoruz. Kıraathanelere sadece erkekler değil kadınlarda girebilir. Kadının olmadığı her alan yarımdır, eksiktir. Biz bu etkinliği, bu eksikliği de en iyi şekilde tamamlıyoruz. Biz bugün okuyoruz. Okumak bazen yaşadığın şehri, bazen tüm Dünyayı, bazen geçmişi, bazen bugünü, bazen kendini bazen de bir yabancıyı keşfetmektir. Okumak yaşamaktır. Okumak yaşatır. Özellikle bu organizasyonda bizlere destek olan değerli öğretmenimiz Ertan Çekiç’e, Arena Kıraathane işletmecisi Bilgin, Kireç burada bulunan mahalle sakinleri ve sayın basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Sağlıklı günler dilerim”dedi .

“ÇATLASIN DÜŞMANLAR”

Böyle bir etkinlik oluşturulmasından çok mutlu olduğunu kaydeden Azerbaycan vatandaşı mahalle sakini Zehra Köpük, “10 senedir Edirne’de yaşıyorum. Mahalle muhtarımızın böyle bir etkinlik yapmasına çok teşekkür ederim. Çok duygulandım. Devletimin adına, halkımın adına Türkiye’ye teşekkürlerimi bildiriyorum. Onur ve gurur verici bir şeydir. Azerbaycan’a gitseniz zaten her yerde Türk bayrağı görürsünüz. Türkiye’de de destek olmak için her yerde Azerbaycan bayrağı vardır. Bu gerçekten iki devlet bir millet olduğumuzu gösteriyor. Çatlasın düşmanlar ”dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.