DOLAR 32,3698 0.15%
EURO 34,9870 -0.32%
ALTIN 2.324,340,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22919052,23%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Babasının böbreği ile hayata tutundu

Babasının böbreği ile hayata tutundu

ABONE OL
22 Ağustos 2020 12:45
Babasının böbreği ile hayata tutundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde yaklaşık 8 yıldır böbrek hastalığıyla mücadele eden Sevim Delioğlu, babasından yapılan organ bağışıyla hayatının ikinci baharını yaşıyor.

Rahatsızlanarak 8 yıl önce gittiği hastanede böbrek yetmezliği teşhisi konulan 2 çocuk annesi Delioğlu, 2015 yılında hastalığının ilerlemesiyle diyalize başladı.

Yaklaşık 5 yıl böbrek nakli olmanın hayalini kuran Delioğlu, kadavra başvurusundan sonuç alamamanın üzüntüsünü yaşadı.

Geçen yıl gittiği İstanbul gezisinde özel bir hastanenin önünden tesadüfen geçerken tedavi için müracaat eden Delioğlu, yaptığı tetkiklerde babasının böbreğinin kendisine nakledilebileceğini öğrendi.

Bunun üzerine gerekli tahlil ve kontrollerin ardından baba Cevat Dikmen’in böbreği, yaklaşık 6 ay önce Delioğlu’na nakledildi.

Delioğlu, babasının böbreğiyle ikinci kez hayata tutunmanın mutluluğunu yaşıyor.

“BABAMIN BÖBREĞİ İLE HAYATA BAĞLANDIM”

Delioğlu, 2012 yılında yüksek tansiyon ve protein kaçağı ile böbrek hastalığı ile tanıştığını, 2015 yılında diyalize başladığını söyledi.

Hastalığı süresince çok umutsuz olduğunu dile getiren Delioğlu, “Çocuklarım var, yarın öbür gün okula, askere gidecekler ama mezuniyet ve yemin törenlerine gidemeyeceğim diye çok üzülüyordum. Diyalizde olsam gidemezdim ama şu an onların hepsini yapabileceğim. Annem dünyaya getirdi, babam hayata bağladı. Babam bana böbreğini verdi, böbreği ile bana can verdi, canıma can kattı.” ifadelerini kullandı.

“İKİMİZDE ÇOK SAĞLIKLI VE MUTLUYUZ”

Baba Cevat Dikmen ise kızına böbreğini vererek onu hayata bağladığı için çok mutlu olduğunu belirtti.

Herkese bağış çağrısında bulunan Dikmen, “Ben kızıma böbreğimi vermemiş olsam belki ömür boyu diyalize gidip gelecekti. Benim eşim de diyaliz hatası, 20 yıldır tedavi görüyor. Biz çok zorluklar gördük. Kızımı kurtardığım için çok mutluyum.” diye konuştu.

(AA)

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.