DOLAR 32,3849 0.2%
EURO 35,0710 -0.04%
ALTIN 2.325,410,27
BIST 9.091,370,13%
BITCOIN 2278908-1,09%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler, arı ürünlerine yöneldi”

“Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler, arı ürünlerine yöneldi”

ABONE OL
19 Mayıs 2020 12:59
“Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler, arı ürünlerine yöneldi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kırklareli’nde arı ürünleri üreten Emrah Akol: “Günlük satışımız propoliste 5 şişe iken bugünlerde 50 şişeye kadar çıktı. Gün gün artıyor. Bal ve polende de aynı. Son günlerde özellikle propolis ve meşe balında stok sıkıntısı yaşamaya başladık” dedi.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde uzmanların ‘bağışıklık sisteminin güçlendirecek ürünleri tüketin’ tavsiyeleri üzerine, Kırklareli’nde özellikle propolis ve meşe balına ilgi önemli oranda arttı.

Kırklareli’nde arı ürünleri üreten Emrah Akol, yeni tip koronavirüse karşı bağışıklık sistemlerini doğal yollarla güçlendirmek isteyenlerin kişinin arı ürünlerine yöneldiğini söyledi.

Salgının hemen ardından antioksidan bakımından zengin olan propolis başta olmak üzere, meşe balı ve polen satışlarının ciddi oranda arttığını belirten Akol, stokların tükenme noktasına geldiğini ifade etti.

Akol, özellikle İstanbul’da yaşayanların internet üzerinden arı ürünlerine ulaştıklarını vurgulayarak, “Salgından sonra propolis satışları neredeyse 10 misli arttı. Günlük satışımız propoliste 5 şişe iken bugünlerde 50 şişeye kadar çıktı. Gün gün artıyor. Bal ve polende de aynı. Normal şartlara göre çok artış oldu. Son günlerde özellikle propolis ve meşe balında stok sıkıntısı yaşamaya başladık” dedi.

“ARI ÜRÜNLERİ BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR”

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fen Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevgi Kolaylı ise bağışıklık sisteminin güçlü tutulması gereken yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde, arı ürünleri tüketilmesinin faydalı olacağını söyledi.

Özellikle, propolis, meşe balı ve polen gibi ürünlerin bağışıklık sistemi üzerindeki etkilerinin yüksek olduğunu vurgulayan Kolaylı, bunun bilimsel çalışmalarda da kanıtlandığını dile getirdi.

Propolisin çok geniş etki mekanizmalarına sahip olduğunun altını çizen Kolaylı, “Bağışıklık sistemimizin güçlü olması gerektiğine inandığımız bugünlerde kaliteli propolis özütlerinin düzenli ve kontrollü şekilde tüketilmesi faydalı olacaktır. Herhangi bir rahatsızlığı bulunanlar propolisi doktor kontrollünde kullanmalılar” ifadesini kullandı.

(AA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.