DOLAR 32,5696 0.25%
EURO 35,0044 0.08%
ALTIN 2.449,100,54
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20946480,21%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakkallara Bulgarca kursu

Bakkallara Bulgarca kursu

ABONE OL
23 Kasım 2022 10:48
Bakkallara Bulgarca kursu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Edirne Halk Eğitim Müdürlüğü ve Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası’nın imzaladığı protokol çerçevesinde, bakkal esnafına Bulgarca Dil Kursu Eğitim Programı başlatıldı.

14 Kasım’da başlayan kurs, Bulgar vatandaşlarının Edirne’ye çok fazla rağbet etmesi, bakkal esnafının gelen Bulgar müşterilerle iletişimi ve sürdürülebilir ticareti geliştirmek için başlatıldığı belirtildi. Bulgarca kursunun 120 saat sürdüğünü kaydeden Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, bu kursun tüm üyelerine ücretsiz olduğunu kaydederek “ Üyelerimizin Odamıza gelerek Bulgarca Dil Kurslarına müracaat etmeleri, işlerinin gelişmesi ve kazançlarının artması anlamında önem arz etmektedir. Eğitime katılan tüm üyemize kurs sonunda sertifika almaya hak kazanacaktır” dedi.

“BAKKALLARA BULGARCA DİL KURSU”

Esnafının Bulgar müşterilerle daha iyi iletişim kurması ve ticaretini geliştirmesi adına üyelerine ücretsiz Bulgarca Kursu başlattıklarını söyleyen Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör “Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Edirne Halk Eğitim Müdürlüğü ile Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odamız arasında yaptığımız protokol çerçevesinde Esnafımıza A 1 seviyesinde “Bulgarca Dil Kursu Eğitimi Programı” çerçevesinde eğitimlere 14 Kasım 2022 tarihinde başlamış bulunmaktayız. İlimize komşu ülke olan Bulgar vatandaşların alış veriş için İlimizi tercih etmesinden dolayı, gıda malzemeleri ve temizlik ürünlerine rağbet olması, esnafımızın da gelen yabancı Bulgar vatandaşlarla iletişimi geliştirmek ve ticareti sürdürebilir hale getirmek adına üyelerimizin Bulgarca Dilini öğrenmesi önem kazanmıştır. Dil eğitim sınıfımız grup dersleri olarak sürdürülebilmekte ve tercih edilen eğitimin yoğunluğuna göre toplam 120 saat bir eğitimi kapsamaktadır. Odamız olarak Edirne Esnaf Odaları Birliği Toplantı salonumuzda 14 Kasım 2022 – 13 Ocak 2023 tarihlerinde birinci dönem Bulgarca Dil Kursu Eğitimi programımızı başlatmış bulunmaktayız. Eğitime katılan tüm üyemize kurs sonunda sertifika almaya hak kazanacaktır. Üyelerimizin Odamıza gelerek Bulgarca Dil Kurslarına müracaat etmeleri, işlerinin gelişmesi ve kazançlarının artması anlamında önem arz etmektedir. Bulgarca Dil Kursu eğitimlerimiz yıl içerisinde devamlı olarak müracaatlara göre devam edecektir” şeklinde noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.