DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20799733,15%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakkallara dijital eğitim

Bakkallara dijital eğitim

ABONE OL
25 Ocak 2021 12:49
Bakkallara dijital eğitim
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, Ticaret Bakanlığı’nın “Bakkalımla El Ele” projesiyle 81 ildeki bakkal esnafına verilecek olan dijital pazarlama eğitimine destek verdiklerini belirterek, bakkal esnafına e-ticarete önem vermesi konusunda çağrıda bulundu.

Ticaret Bakanlığı e-ticaretten, sosyal medya kullanımına, dijital pazarlama gibi birçok eğitimi ücretsiz vereceği bakkal esnafına ayrıca eğitim sonunda En Dijital Bakkal Sertifikası verileceği belirtildi.

E-Ticaret eğitimlerinin link üzerinden yerine Ticaret İl Müdürlüğü binalarında yüz yüze yapılmasının daha doğru olacağını ancak bu çalışmanın her şekilde bakkal esnafına olumlu olduğu için canı gönülden desteklediklerini belirten Başkan Süleyman Yaşagör, “Bakanlığımızın almış olduğu bu kararı destekliyoruz. Bugün işlerini yürüten tüm esnaf kesimi bu E-Ticaret konumuna çok önem vermeli, ticaretin bu şekilde olacağını bugünden görmeli” şeklinde belirtti.

“TİCARET BAKANLIĞI’NIN BU ÇALIŞMASINI CANI GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUZ”

Ticaret Bakanlığı’nın “Bakkalımla El Ele” projesine destek verdiklerini söyleyen Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, “Esnafımızın işlerini arttıracak her türlü çalışmaya destek olmak için hazırız. Ticaret Bakanlığımızın bu çalışması çok güzel bir çalışma. Fakat link üzerinden bu eğitime katılmaları istenmekte. Her şehirde Ticaret İl Müdürlüğü var. Her ilde esnafa yüz yüze bu eğitimler verilmiş olsa daha faydalı olur düşüncesindeyim. Ve ariyetten daha fazla katılımlar olacağı düşüncesindeyim. Tabi ki bakanlığımızın almış olduğu bu kararı destekliyoruz. Link üzerinden de olsa bu konuda çalışan belli bir esnaf grubumuz var ancak azınlıkta. E -Ticaret olduğunu düşünürsek esnafa gelirini arttıracak olan çok faydalı bir çalışma. Cani yürekten destekliyoruz” dedi.

“BAKKALLAR E-TİCARETE ÖNEM VERMELİ”

Tüketicilerin pandemi süreciyle beraber internet üzerinden alışverişe daha önem verdiğini ve bakkal esnafının da E-Ticaret önem vermesi gerektiği belirten Yaşagör, “Şimdiden tüketicinin alışveriş anlayışı genelde internet üzerinden dediğimiz E-Ticaret alışkanlığı yükseldi. Bu pandemi süreciyle de ön plana çıktı ki tabi günden düne bu pazar büyümekte. Dolayısıyla bugün işlerini yürüten tüm esnaf kesimi bu E-Ticaret konumuna çok önem vermeli, ticaretin bu şekilde olacağını bugünden görmeli” dedi.

“BAKKAL ESNAFI DESTEKLENMESİ GEREK”

Pandemi sürecinde bakkal esnafının olumsuz etkilendiğini ve gerçek gelirde olan bakkal esnafının desteklenmediğini söyleyerek bakkallara destek planının tekrar değerlendirmeye alınması gerektiğini ifade eden Yaşagör, “Baktığımız zaman bakkallar olarak düşündüğümüzde tabi pandemi sürecinde işlerini komple kapatan, işleri komple duran kesim var. İşlerimizin bir kısmı düşmesine rağmen işlerimizi sürdürüyoruz. Fakat tabiki kazançlarımızda belli düşüşler oldu. Dolayısıyla bu konuda yapılan desteklerden bakkallarında faydalanması daha olumlu olurdu. En azından işlerin çok daha fazla düşük olan bakkal esnafının desteklenmesi uygun olurdu. Yalnızca basit usul konusunda ile çalışan bakkal esnaf desteklenmekte, gerçek gelirde olan bakkallık yapan esnaf desteklenmemekte. Bu konuda da bakkal esnafının tekrar değerlendirmeye alınmalarını bekliyoruz” şeklinde sözlerine yer verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.