DOLAR 32,3389 0.17%
EURO 35,1759 -0.04%
ALTIN 2.241,02-0,10
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2081756-5,59%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Balkan Yerleşkesi’nde mor hasat

Balkan Yerleşkesi’nde mor hasat

ABONE OL
12 Ağustos 2022 17:26
Balkan Yerleşkesi’nde mor hasat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesinde dikimi gerçekleştirilen lavantaların ilk hasadı yapıldı. Lavanta hasat etkinliğine Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve SKS Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen ile çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi içerisinde yer alan bisiklet ve yürüyüş yolu güzergâhında lavanta yolu oluşturmak için dikilen lavantalar hasat edildi. Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve SKS Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen öncülüğünde düzenlenen hasat etkinliğine SKS ve Genel Sekreterlik personelleri ile enstitü sekreterleri katıldı.

Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından ziraat ve bahçe ekibinin çalışmalarıyla geçtiğimiz yıl toprakla buluşan lavantalar gerçekleşen etkinlikle hasat edilirken, lavanta çiçekleri üniversite personeline hediye edildi.

Geçtiğimiz yıl diktikleri lavantaların ilk hasadını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Öğr. Gör. Burak İşçimen, eğitim-öğretim döneminin başında üniversite yerleşkesinde bir lavanta yolu oluşturmak amacıyla yola çıktıklarını belirterek “Özel gereksinimli bireylerimiz ile bebek arabaları ve bisikletliler için kampüs alanında oluşturduğumuz yolların ve çehrenin daha doğal ve yeşil bir alana kavuşması için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımızın bir parçası olarak ektiğimiz tıbbı, aromatik bitkilerin en yaygını olan lavantalarımızı yerinde görmek ve ilk hasadını gerçekleştirmek istedik. Bunu da üniversitemiz personeliyle birlikte gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki süreçte de üniversitemize ve çehremize güzellik katacak çalışmalar içerisinde olmaya devam edeceğiz. Emeği geçen ve bugün bizlerle birlikte hasada katılan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.