DOLAR 32,4901 -0.04%
EURO 34,8661 -0.45%
ALTIN 2.442,910,29
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2077325-0,99%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Barınaktaki veteriner sayısı 5’e çıktı

Barınaktaki veteriner sayısı 5’e çıktı

ABONE OL
28 Haziran 2022 10:41
Barınaktaki veteriner sayısı 5’e çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı’na ziyarette bulunarak, barınaktaki veteriner hekim sayısının 5’e çıkmasıyla birlikte günde 8-15 arası kısırlaştırma yapıldığı ifade edildi.

Edirne Kent Konseyi (EKK) Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Şebnem Yüksel, beraberinde Başkan Yardımcısı Esen Öcel ve EKK Yürütme Kurulu Üyesi Mertcan Yalçın ile birlikte Edirne Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Sokak Hayvanları Barınağı Birimi’ni ziyaret ederek, Barınak sorumlusu veteriner hekim Soyuhan Barlas’tan barınak hakkında bilgi aldılar.

EKK’dan ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, Veteriner hekim Barlas’ın, veteriner hekim sayısının 5’e çıkmasıyla birlikte günde 8-15 arası kısırlaştırma yapmaya başladıklarını ve bu hızla köpek popülasyonundaki artışın önüne geçmeyi hedeflediklerini anlattığı ifade edildi.

Açıklamada, Barlas’ın kentte artan köpeklerin kısırlaştırılmasının birincil hedefleri olduğunu dile getirdiğini ve konuda gerek personel gerekse teçhizat konusunda hiç eksikleri olmadığını, halkın bilinçli davranarak kendilerine yardımcı olmasının öncelikli ihtiyaçları olduğunu ifade ettiği belirtildi.

Açıklamada, Barlas’ın, sokak köpeklerinin alışkın olduğu yaşam alanından alınıp barınakta kısırlaştırılarak sağlığına kavuştuktan sonra yine alışkın olduğu yere bırakılmaları gerektiğini, aksi takdirde farklı köpek gruplarının birbirlerine saldırgan davranışlar gösterebileceklerini dile getirdiğini ifade ettiğine dikkat çekilerek, “Kentteki bireylerin, mahallesindeki köpekleri tanıyarak mahallenin bir bireyi olarak kabullenmesi; kısırlaştırılıp küpelenmesi, kuduz aşısı olması ve sağlık sorunu yaşadığında tedaviye ulaşmaları için barınakla iletişime geçmesi gerekliliğinin önemini vurguladı. Edirne Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve şehrimizdeki tüm hayvansever dernekler adına, barınakta yapılan güzel işlerin daha görünür kılınması gerektiğini düşünmekteyiz ve kısırlaştırma, sahiplendirme konusunda elimizden gelen her türlü yardımı sunmaya hazırız. Bu maksatla barınakta yapılan günlük kısırlaştırılan köpeklerin fotoğrafları, alındığı yerler ve küpe numaralarıyla sosyal medya üzerinden kamuoyuyla paylaşılmasının halkın bilinçlendirilmesi ve sürecin şeffaflığı açısından en doğru yöntem olduğunu düşünmekteyiz. Ayrıca bu paylaşımlar, sokaktaki canlarımızın sahiplendirilme sürecine ilgili kurumlar ve gönüllülerle birlikte katkı sunacağını beklemekteyiz. Bu nedenle Edirne’deki tüm hayvan dostlarını yapacağımız çalışmalara katkı vermeye davet ediyoruz” denildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.