DOLAR 32,6005 0.26%
EURO 34,7997 0.37%
ALTIN 2.415,78-0,68
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21599260,36%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Barınma sorunu için imza

Barınma sorunu için imza

ABONE OL
24 Eylül 2021 11:29
Barınma sorunu için imza
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye İşçi Partisi Edirne İl Örgütü tarafından Saraçlar Caddesi’nde öğrencilerin barınma sorunu ile ilgili imza kampanyası düzenlendi. ‘En temel insan hakkı olan barınma hakkımızdan yararlanmak istiyoruz’ diyerek “Barınamıyoruz” sloganı ile başlatılan imza kampanyasında meclise sunulacak taleplerde; Öğrencilere gerçek enflasyon oranında barınma yardımı yapılsın, KYK yurdu ücretlerinde gerçek enflasyon oranında indirim yapılsın, Özel yurtlarda ve öğrenci evlerinde kira denetimi sağlansın, yüksek kapasiteli yurtlar inşa edilsin olarak sıralandığı görüldü. 81 ilde toplanan imzaların Türkiye işçi Partisi Milletvekilleri ile meclise sunulacağı belirtildi.

“TÜRKİYE’DEKİ HERKESİ İLGİLENDİREN BİR KONU BARINMA SORUNU”

Türkiye İşçi Partisi Edirne İl Örgütü Yönetim Kurulu’ndan Betül Okuyan, öğrenci sendikasının ve diğer öğrencilerin başlattığı barınamıyoruz sorunu için imza topladıklarını belirterek, “Meclise sunulacak bu çalışma Üniversitelerle gündeme gelen bir sorun ancak Türkiye genelinde güvenli barınma olsun, sağlıklı barınma olsun. Türkiye’deki herkesi ilgilendiren bir konu. Bizde barınma sorunu ile ilgili sokakta imza çalışmasına başlıyoruz. Diğer illerde de bu çalışmaya başlandı. Talepler kabul edilene kadar devam edilecek. İki akşam önce başladık,  nöbetler ve imza çalışmamız devam edecek” dedi.

“EVLERDE BELLİ STANDARTLARA GÖRE FİYAT BELİRLENMELİ”

İmza kampanyasına destek veren vatandaşlardan Birgül Şen de “Mesela bu sabah bir kız öğrencinin camiye sığındığını öğrendim çok üzüldüm ama bizim elimizden gelen ne ki, asgari ücretle çalışan insanlarız. Devletimizin buna el atması lazım. Milli Eğitim Bakanlığı’nın el atması lazım. Kira fiyatları içinde üzülüyorum. İnsanlar fırsatçı olabiliyor. Daha çok öğrencilerin okumasına yardım edeceğimize bunu fırsata dönüştürenler oluyor. Bunun denetleme mekanizması olması gerekiyor. Evler belirli standartlara göre fiyatı belirlenmeli. Tamamen hükümetin el atması gereken bir olay. Sosyalist sistem aslında güzel. Keşke hep öyle mi olsaydı. Devlet nasıl bizden vergi alıyorsa bu şartları da devlet sağlaması gerekiyor. Ben başka ülkeleri de gezdim kişi başına 10 metrekare alan düşüyor” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.