DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2034235-3,12%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Baro şehitler için lokma dağıttı

Baro şehitler için lokma dağıttı

ABONE OL
6 Mart 2020 10:51
Baro şehitler için lokma dağıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Barosu Aile ve Kadın Hakları Komisyonu tarafından şehitlerimiz için adliye önünde lokma dağıtıldı.

Edirne Barosu Aile ve Kadın Hakları Komisyonu, Suriye’nin İdlib kentinde şehit düşen askerlerimiz nedeniyle bu hafta sonu kutlanacak olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerini iptal ederek, şehitlerimiz için dün adliye önünde lokma dağıtımı yaptı.

“BU YIL Kİ 8 MARTI, ŞEHİT ANNELERİNE ADIYORUZ”

Edirne Barosu Aile ve Kadın Hakları Komisyonu adına açıklamada bulunan Görkem Tan, İdlip’te şehit düşen askerlerimiz nedeniyle tüm 8 Mart etkinliklerinin iptal edildiğini belirterek, “8 Mart 1957’de greve çıktığı için hayatlarını kaybeden 129 kadın işçi anısına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak kabul edilen bugün popüler kültür sisteminin dayattığının aksine, bir alışveriş eğlence, kutlama günü değil; bir mücadele ve emek günüdür. Ülkemiz kadınlarına, pek çok ülkeden önce, medeni, siyasi ve sosyal haklarını kazandıran ve çağdaş bir medeniyet olma ülküsüyle kadının yerini hürriyetle taçlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin de ancak, kadınlarını aydın, faziletli özgür ve erkeklerle eşit şartlarda var olabilmesiyle daim olabileceğini defalarca ifade etmekle bilhassa Türk kadınına ebedi bir ilke ve onur affetmiştir. Bugün burada, 8 Mart 2020 tarihi sebebiyle, Edirne Barosu Aile ve Kadın Hakları Komisyonu olarak yapacağımız pek çok etkinliği, İdlib’te ebediyete uğurladığımız aziz şehitlerimiz nedeniyle ülkece duyumsadığımız derin acı ve yas dolayısıyla iptal etmekteyiz. Bu yılki 8 Mart onurunu da evlatlarından koparılan, yürekleri yaralı, bir ömür bu acıyla yanarak ayakta durmaya çalışan, çalışacak olan kıymetli şehit Annelerimize adadığımızı buradan duyurmak isteriz.” dedi.

“TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİNE KARI MÜCADELE EDECEĞİZ”

Tan “Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da kadına yönelik her tür şiddetini kadın cinayetlerinin sonuna kadar karşısında ve bunların sonucu olarak verilen hak arama savaşlarında da yine aynı cephede omuz omuzayız. Türkiye’nin neresinde olursa olsun, hayattan koparılan her kadın, bu onurlu mücadelede, göğsümüzde asılı bir karanfil gibi bizimle yürümektedir. Genç, yaşlı, evli, bekar, çocuk öğrenci, trans birey ve sair hiçbir sıfat, hiçbir unvan bu mücadelede verdiğimiz emeğin önüne asla geçemez. Adaletin tecelli etmesi kadar, ülkemizde tırmanan şiddet, cinayet ve istismar haberlerinin toplumda uyandırdığı infiali, her kesimden yapılan her nevi yorumu, yönlendirmeyi, kasti ve en çok da yiten tüm canların geride kalan hayatlarına ait her şeyi eşit derecede önemsiyor ve mücadelemize dahil ediyoruz. Cumhuriyetimizin tüm eser ve değerlerine, Atamız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine insan haklarına, bilim, sanat ve çevre bilincine sahip çıktığımızı bir kez daha bildirir, toplumsal cinsiyet eşitsizliği temelli tüm politikalara karşı mücadele etmeye devam edeceğimizi ve bu mücadelemizdeki kararlılığımızı tüm kamuoyu ile paylaşırız. Kadın, anne, eş, sevgili, kardeş, abla. Kadın, dava arkadaşı, yol arkadaşı, mesai arkadaşı. Rahmetli Neşet Ertaş’ın da dediği gibi, Erkek insanoğludur, kadın İnsan” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.