DOLAR 32,4400 -0.15%
EURO 34,7553 -0.64%
ALTIN 2.444,240,34
BIST 9.909,751,99%
BITCOIN 20972591,07%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bayrağımız yola çıktı

Bayrağımız yola çıktı

ABONE OL
2 Mart 2021 11:39
Bayrağımız yola çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümü ve Şehitler Günü münasebetiyle dün Edirne Valiliği’nin bahçesinde Bayrak Teslim Töreni gerçekleştirilerek, ay yıldızlı al bayrağımız Edirne’den yola çıktı.

Gençlerimizde, Vatan ve Bayrak sevgisinin geliştirilmesi, şehitlik olgusunun milli ve manevi yüksek insani değerler ile işlenmesi, bunun gelecek kuşaklara aktarılması ve davranışa dönüşmesinin amaçlandığı etkinlikte Şanlı Bayrağımız il il dolaştırılarak Çanakkale Şehitliği’ne götürülecek.

‘Anadolu Gönül Yolu’ isimli etkinlik kapsamında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü’nce uygulamaya konan bu etkinlikle, Bakanlığa bağlı kurumlarda kalan gençler, Türk bayrağını Çanakkale’ye götürecek.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, tören ile çocuk sitesinde kalan bir gence verdiği Türk bayrağının devletin birliğini ve bütünlüğünü temsil ettiğini belirterek, “Bağımsızlık, birlik ve bütünlük timsali olan bu bayrağı sizlere teslim ediyorum” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş da, etkinlik ile vatan ve bayrak sevgisinin geliştirilmesi, şehitlik olgusunun milli ve manevi, yüksek insani değerle işlenmesi ve gelecek kuşaklara aktarılmasının amaçlandığını ifade etti.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Anadolu Gönül Yolu etkinliği kapsamında Türk Bayrağımız Kırklareli Valiliği’nde il temsilcisi bir gence teslim edilecek ve onlarda sırayla Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Bilecik, Yalova, Bursa ve Balıkesir illerine teslim edecekler.

Bölge illerindeki teslim törenlerinin ardından son olarak Çanakkale Valiliği’ne teslim edilecek Şanlı Bayrağımız, 18 Mart’ta Çanakkale Şehitliği’nde göndere çekilecek.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.