DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2049595-1,83%
Edirne
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Becan’a meclis şoku 

Becan’a meclis şoku 

Mecliste kredi talebi reddedilen Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, meclis sonrası AK Parti ve İYİ Parti'yi işaret ederek, “Biz her şeye rağmen araç filomuzu yenilemekte, halkımıza üstün hizmeti yeni araçlarımızla sunmakta kararlıyız” şeklinde tepkisini gösterdi.

ABONE OL
8 Şubat 2024 17:32
Becan’a meclis şoku 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mecliste kredi talebi reddedilen Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, meclis sonrası AK Parti ve İYİ Parti’yi işaret ederek, “Biz her şeye rağmen araç filomuzu yenilemekte, halkımıza üstün hizmeti yeni araçlarımızla sunmakta kararlıyız” şeklinde tepkisini gösterdi.

Uzunköprü Belediyesi Şubat Ayı Olağan meclis toplantısını gerçekleştirildi. Başkan Becan’ın belediyeye çöp kamyonu, itfaiye aracı, açık kasa araçlar almak için, özel ve kamu bankalarından 35 Milyon TL kredi kullanma isteği ve kredi karşılığında belediye taşınmazlarını ipotek gösterme yetkisi AK Partili ve İYİ Partili meclis üyeleri tarafından onay görmedi.

Meclisten sonra yaptığı açıklamada Belediyenin çöp kamyonu, itfaiye, açık kasa gibi araçlarının eskidiğini ve parça temininde zorluk yaşandığını dile getiren Becan, vatandaşlara engellemelere rağmen yeni dönemde bu hizmeti gerçekleştireceklerdir sözü vererek “Uzunköprülülerin çöpünü alacak, yangınına koşacak araçları almamız AKP’li ve İYİ Partili meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi. Olsun yapsınlar sevgili hemşerilerim. Kendilerinden daha önce de gördüğümüz bu düşüncesiz davranışlar bizleri asla engelleyemez. Buradan sizlere söz veriyorum, yeni dönemde ilk işimiz araç filomuzu yenilemek olacak” şeklinde ifade etti

“MEVCUT ARAÇLARIN PARÇA TEMİNİNDE BÜYÜK ZORLUKLAR YAŞIYORUZ”

Mevcutta bulunan itfaiye ve çöp kamyonu gibi araçların eskimedi ve parça temininde sıkıntı yaşanması gerekçesiyle meclise filo yenilemesi için kredi talebinde bulunduklarını dile getiren Uzunköprü Belediye Başkanı Becan, “Hepinizin bildiği üzere gerçekleştirdiğimiz belediye meclis toplantımızda hepimiz üzen bir olay gerçekleşti. Uzunköprü Belediyesi’nin araç filosunun büyük bir çoğunluğu uzun yıllardır şehrimize hizmet ediyor. Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde elbette yeni araçlar edindik. Fakat mevcut araçlarımızın tamir ve bakımına her ne kadar büyük özen göstersek de araçlarımızım eskiliğinden dolayı yedek parça temininde dahi büyük zorluklar yaşıyoruz. Bu durum içerisinde araç filomuzu yenileme kararı almışken ve özellikle Uzunköprü Belediyesi’nin halkımıza üstün hizmet sunmak için yeni araçlara ihtiyacı varken itfaiye araç, çöp kamyonu, açık kasa araçlar almak amacıyla belediye meclisimizden kredi talebinde bulunduk” dedi.

“TALEBİMİZ AK PARTİ VE İYİ PARTİ MECLİS ÜYELERİNCE REDDEDİLDİ, AMA BİZ YİNE BAŞARACAĞIZ”

Belediye meclisinde araç filosunun yenilenmesi talebinin AK Parti ve İYİ Parti meclis üyeleri tarafından oy çokluğuyla reddedildiğini, çöp kamyonu, itfaiye gibi önemli ihtiyaç halinde bulunan araçların yenilenmesi için yılmayacaklarını ve yeni dönemde bunu gerçekleştireceklerini kaydeden Becan, “Fakat maalesef bu talebimiz İYİ Partili meclis üyeleri, AKP’li meclis üyeleri ve bağımsız meclis üyesi tarafından reddedildi. Bakın tekrar ediyorum, Uzunköprülülerin çöpünü alacak, yangınına koşacak araçları almamız AKP’li ve İYİ Parti’li meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi. Olsun yapsınlar sevgili hemşerilerim. Kendilerinden daha önce de gördüğümüz bu düşüncesiz davranışlar bizleri asla engelleyemez. Biz her şeye rağmen araç filomuzu yenilemekte, halkımıza üstün hizmeti yeni araçlarımızla sunmakta kararlıyız. Biz daha önce yaptığımız gibi tasarrufla, mali disipline araç filomuzu yenileriz. Varsın onlar engeller koysunlar biz aşarız. Buradan sizlere söz veriyorum yeni dönemde ilk işimiz araç filomuzu yenilemek olacak. Her zaman dediğimiz gibi yaptık daha çok yapacağız, çalıştık daha çok çalışacağız. Başardık yine başaracağız” diye noktaladı.

“BAŞIN DİK YÜRÜ ”

Uzunköprülü vatandaşlar ise sosyal medyadan, “Bu arkadaşlar Uzunköprü’de yaşamıyor mu, onlar başa geçse hizmete ret oyu kullanılsa ne olur? Başkanım bütün Uzunköprülüler görsün Ak Partiler İYİ Partililer Uzunköprü için vaat ediyorlar şunu yapacağız, bunu yapacağız diye ama Uzunköprü için itfaiye aracı alınacak, onun için yetki dahi vermiyorlar. Yalanla dolanla iş yapmasınlar gittikleri yerlerde kendileri anlatsınlar; itfaiye aracı alınacaktı ama yetki vermedik diye. Halka kendilerini nasıl anlatacaklar atıp tutmakla olmuyor. Uzunköprülüler bu zihniyete sandıkta cevap verecektir. Başın dik yolun açık olsun arkandayız. Yeter ki sen başın dik yürü. Her şeye rağmen tekrar kazanacaksın. Arkanda koca bir ordu var, sana olan inancımız tamdır. Uzunköprü halkı Hizmetleri engelleyen bu zihniyetler 31’Mart’ta gerekli cevabı verecektir. ” yorumlarında bulundu.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.