DOLAR 32,6066 0.38%
EURO 34,7666 0%
ALTIN 2.496,530,51
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20326611,91%
Edirne
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Belediye Meclisi Olağanüstü toplanacak   

Belediye Meclisi Olağanüstü toplanacak   

ABONE OL
11 Nisan 2020 16:29
Belediye Meclisi Olağanüstü toplanacak   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Meclisi, 15 Nisan Çarşamba günü olağanüstü toplanacak. Belediye Başkanı Recep Gürkan, koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında yapılması gereken meclis toplantılarını ertelediğini hatırlatarak, “Ancak gerekli durumlarda meclis toplantılarının olağanüstü yapılabileceği belirtilmişti. Bizim de Nisan ve Mayıs ayları için konut ve işyerlerinde su ve atık su ücretlerinde yüzde 50 indirim yapacağımıza dair sözümüz vardı. Bu toplantıda sözümüzü yerine getireceğiz” dedi. Gürkan, koronavirüs tedbirleri kapsamında Belediye Meclis Toplantısı’na vatandaşların ve basın mensuplarının katılamayacağını, toplantının Belediye web sayfası ve sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacağını söyledi. Bu arada virüs tedbirleri kapsamında her hafta Salı ve Perşembe günleri toplanan Belediye Encümeni’nin de haftada 1 defa sadece Çarşamba günü toplanması kararlaştırıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, devam eden altyapı çalışması projesi için gerekli meclis kararları ile İçişleri Bakanlığı’nın, belediye meclislerinin ertelenmesine dair genelgesinden önce açıkladığı konut ve işyerlerinin su ve atık su ücretlerinde Nisan ve Mayıs aylarında yüzde 50 indirim yapılmasına dair kararı almak üzere Belediye Meclisi’ni 15 Nisan Çarşamba günü saat 14.00’te olağanüstü toplantıya çağırdı. İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs tedbirleri kapsamında yayınladığı genelge ile büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında yapması gereken meclis toplantılarını ertelediğini hatırlatan Gürkan şöyle konuştu:

“25 Mart günü koronavirüs tedbirleri kapsamında hijyenin önemine vurgu yapmak, aynı zamanda vatandaşlarımıza da bir nebze destek sağlamak için, Nisan ayı belediye meclisinde konut ve işyerlerinin su ve atık su ücretlerinde %50 indirim yapacağımızı açıklamıştım. Ancak bir gün sonra İçişleri Bakanlığı bir genelge yayınlayarak il özel idareleri, belediyeler ve mahalli idare birliklerinin meclis toplantılarının 3 ay ertelendiğini bildirdi. Genelgede, gerekli durumlarda meclisin olağanüstü toplanabileceği de belirtilmişti. Biz halkımıza söz vermiştik, ayrıca devam eden altyapı çalışmamız ile ilgili de belediye meclisinden bir karar almamız gerekiyordu. Yasal mevzuat çerçevesinde gerekli başvurularımızı yaptık ve 15 Nisan Çarşamba günü Belediye Meclisi’ni olağanüstü toplantıya çağırdım. Şimdi bu meclis toplantısında belirttiğim kararları alacağız.Bu toplantıda indirim sözümüzü de yerine getireceğiz.”

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Belediye Meclis Salonu’nda sosyal mesafe konusunda gerekli tedbirleri aldıklarını, üyelerin meclis salonunda bu kapsamda oturma düzeninde olacaklarını belirten Gürkan, “Meclis toplantılarımızda her zaman vatandaşlarımızdan da katılımlar oluyordu, basın mensuplarımız da toplantılarımızı izliyordu. Ancak virüs tedbirleri kapsamında maalesef Çarşamba günkü toplantımıza halkımızdan ve basın mensuplarımızdan katılımcı almayacağız. Bu nedenle de hemşehrilerimizin meclis toplantısını izleyebilmesi için Belediye resmi web sayfasından ve sosyal medya hesaplarından canlı yayın gerçekleştireceğiz. Halkımız evlerinden çıkmasın ve toplantımızı bilgisayarlarından, cep telefonlarından rahatça izlesin” şeklinde konuştu.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı, yayınladığı bir genelge ile büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında yapması gereken meclis toplantılarını ertelemiş, gerektiği durumlarda olağanüstü meclis toplantısı yapabileceklerini belirtmişti.

BELEDİYE ENCÜMEN TOPLANTISI HAFTADA BİR GÜN YAPILACAK

Bu arada her hafta Salı ve Perşembe günleri toplanan Edirne Belediye Encümeni’nin de, her hafta Çarşamba günlerinde saat 14.00’te toplanması üyeler tarafından oy birliği ile kararlaştırıldı. Bu yönde alınan kararda, “Cumhurbaşkanlığı’nın 2020/2, 2020/ 4 sayılı genelgeleri doğrultusunda, Koronavirüs tedbirleri kapsamında Belediye Encümeni’nin her hafta Salı ve Perşembe günleri yapılan Encümen toplantılarının, durum normale dönene kadar her hafta Çarşamba günleri saat 14.00’te Belediye Encümen Toplantı Salonu’nda yapılmasına oy birliği ile karar verildi” denildi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.