DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2074041-1,31%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Belediyeden Bulgarca çağrı!

Belediyeden Bulgarca çağrı!

ABONE OL
10 Eylül 2020 10:45
Belediyeden Bulgarca çağrı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ülke genelinde meskenler hariç tüm alanlarda maske takma zorunluğunun getirilmesinin doğru bir karar olduğunu söyledi. Edirne Belediyesi de, Bulgarca hazırladığı afişlerle, kente yoğun olarak gelen Bulgar vatandaşlarına sosyal mesafe ve maske takılması yönünde çağrıda bulundu.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP’nin 97’inci yılı nedeniyle Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çenek sunma töreni sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bundu. Başkan Gürkan, Ülke genelinde maske takma zorunluluğunun getirilmesinin ardından Vali Ekrem Canalp başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, alınan karar doğrultusunda yurtdışından gelecek vatandaşlara sınır kapılarında ücretsiz maske ve dezenfektan dağıtılacağını söyledi.

 “MASKE TAKMAK, SOLUNUM DESTEĞİNE İHTİYAÇ DUYMAKTAN DAHA KOLAY”

Başkan Gürkan, Ülke genelinde maske takma zorunluluğunun getirilmesinin çok doğru bir karar olduğunu belirterek, “Alınan kararların tümünün doğru bir karar. Maske zorunluluğu da doğru bir karar. Pandemide pozitif vakalar sürekli tüm Türkiye’de artıyor. Edirne’de diğer tüm iller gibi, Türkiye’nin ve yurtdışından gelen her vatandaşın giriş çıkışına açık. Ev hariç her alanda maskenin takılması bence de mutlak şekilde doğru bir karar. Bunu uygulamamız gerekiyor. Evet havalar çok sıcak. Maske hepimizi rahatsız ediyor. Bazen nefes almakta zorlanıyoruz ama yoğun bakımda solunum desteğine ihtiyaç duymaktan daha kolay maske takmak. Bunu hiç aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor” dedi.

“SINIR KAPILARINDAN GİRENLERE ÜCRETSİZ MASKE VE DEZENFEKTAN”

Yurtdışından gelen turistlerinde pandeminin zorlu sürecini bildiğini ve Türkiye’de ki kurallara uyacağını söyleyen Başkan Gürkan, “Pandemi sadece Türkiye’de yok tüm dünyada var. Sayın Valimizin başkanlığında bir toplantı yaptık. O toplantıda bu konuda değerlendirildi. Bugünden itibaren zannediyorum Valiliğimiz, gümrükten giriş yapan her araca yeterli sayıda maske ve dezenfektan verecek ücretsiz olarak. Bir bilgilendirme broşürü ile de Türkiye’de ve Edirne’de kapalı alanlar ve açık alanlar her yerde maske takmanın zorunlu olduğunu münasip dille Bulgar vatandaşlarına da anlatacağız. Onlarda takacaktır. Çünkü hiç kimse korona olmak istemiyor. Koronavirüs Bulgar, Türk, Amerikalı, Hintli diye ayırmıyor, herkese bulaşıyor. Dediğim gibi bugünden itibaren Valiliğimizin başkanlığında yaptığımız toplantıda karar, Sayın Valimizin talimatıyla bugünden itibaren gerek Hamzabeyli gerekse Kapıkule gümrüklerinde Valilik tarafından ücretsiz dezenfektan verilecek Türkiye’den giriş yapan her vatandaşa. Takmaları gerektiğini anlatan bilgilendirme broşürü verilecek” dedi.

BELEDİYEDEN BULGARCA AFİŞ VE SOSYAL MESAFE BANTLARI

Öte yandan Edirne Belediyesi de, Bulgarca hazırladığı afişlerle, Edirne’ye gelen Bulgar vatandaşlarına sosyal mesafe ve maske takılması yönünde çağrıda bulundu. Edirne merkezdeki alışveriş alanlarına asılmaya başlanan afişte, Belediye Başkanı Gürkan Kovid-19 tehlikesine dikkat çekerek şunları belirtti:

“Bulgaristan’dan ilimize gelen sevgili dostlar; Sizleri Edirne’de yeniden görmek bizleri mutlu ediyor. Ancak şu da bir gerçek ki, Covid-19 salgını tüm dünyayı olumsuz etkiliyor.

Edirne Halkı şu anda salgından olumsuz etkilenmemek için maske takıyor, kalabalık ortamlarda birbirlerine 1,5 metre mesafe kuralına dikkat ediyor. Edirne’de kaldığınız süre içerisinde sizlerden de hem bizlerin, hem de sizlerin sağlığı için maske takmanızı ve kalabalık ortamlarda 1,5 metre mesafeye dikkat etmenizi önemle rica ediyorum. Kapıkule ve Hamzabeyli’den Türkiye’ye girişinizde Edirne Valiliği sizlere maske ve dezenfektanı hediye olarak verecek. Sevgilerimle.”

Belediye ayrıca yine alışveriş alanlarına dağıtmak için üzerinde Bulgarca, “Lütfen 1,5 metre mesafenizi koruyun” yazan sosyal mesafe bantları yaptırdı.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.