DOLAR 32,5951 0.34%
EURO 34,8303 0.21%
ALTIN 2.513,041,16
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20895361,13%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Belediyeden ‘halk ekmek’ projesi

Belediyeden ‘halk ekmek’ projesi

ABONE OL
30 Aralık 2021 09:46
Belediyeden ‘halk ekmek’ projesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, geçtiğimiz günlerde ‘bütçemiz yok’ dediği Halk Ekmek’i dar gelirli vatandaşların mahalleleri öncelikli olmak üzere her mahallede bir tane kurmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Şubat başı gibi yetiştireceklerini söyleyen Başkan Gürkan, “Fırıncılar Derneği ve esnafıyla bir toplantı yaptık. Ortak bir çalışma yapma kararı aldık. Fırıncılarımız da fedakarlık gösterecek hep birlikte vatandaşlarımızın daha ucuz ekmeğe ulaşmasını sağlayacağız” diyerek duyurdu.

“HALK EKMEK ŞUBAT BAŞI GİBİ BAŞLAYACAK”

Fırıncı esnafları ile ortak karar alarak Halk Ekmek sisteminin başlatılacağını duyuran Başkan Recep Gürkan, “Ülkemizde son zamanlarda yaşanan fiyat artışlarından en çok etkilenen dar gelirli kesimin besin kaynağı olan ekmek. Geçtiğimiz yıl 115 lira olan 1 çuval un fiyatı 20 gün önce 380 liraya kadar çıktı. Şu anda 320 lira bandında devam ediyor. Bize de uzun süredir talepler geliyor. Bundan önceki basın toplantısında şu anda ekonomik nedenlerle bir planlama yapmadığımızı belirtmiştik. Fırıncılar Derneği ve esnafıyla bir toplantı yaptık. Ortak bir çalışma yapma kararı aldık. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımıza müjdelemek istiyorum. Ocak sonu şubat başı gibi yetiştireceğiz. Edirne’de de özellikle dar gelirli vatandaşların yaşadığı mahalleler başta olmak üzere halk ekmek uygulamasını başlatıyoruz. Esnafı yok sayarak bir çalışma yapamazsın. Bununla ilgili tüm fırıncılarımızla beraber yeni bir fırın kurmadan çünkü bunun maliyeti de çok yüksek. Vatandaşlarımızın daha düşük fiyattan sağlıklı ve kaliteli ekmek yemesini halk ekmek uygulamasını kurarak ağlayacağız. Edirne’mize hayırlı olsun” dedi.

“HER MAHALLEDE 1 TANE HALK EKMEK FIRINI”

Günün belli saatlerinde halk ekmek uygulamasının yapılacağını aktaran Başkan Gürkan “Fiyatla ilgili bir belirginlik henüz yok. Çalışmalar devam ediyor. Şu an kimse fiyatları göremiyor. Eylül ayında 18 litrelik ayçiçek yağı 225 liraydı şu anda 499 lira. Edirne’mizde 24 mahallemiz var. Prensip olarak her mahallede bir nokta belirlemek istiyoruz. Ama çalışmalarımız devam ediyor. Belki bazı yerlerde 2 tane nokta kurmamız gerekecek belki de bunu oradaki çözüm ortaklarıyla görüşerek sağlayacağız. Bazı mahallelerde muhtarlık ofislerinde yapacağız. Günün belli saatlerinde açık olacak. Halk ekmek uygulaması olan yerlerde de öyle yapılıyor. Örneğin Sabah 8 ile 10 arası ya da akşam 4 ile 6 arası gibi çalışma şekli olacak. Her mahallede 1 tane açmak istiyoruz. Edirne’nin fırıncılarına teşekkür ediyorum. Bunca zamandır bu kadar sıkıntıya rağmen üretimlerini yapıyorlar vatandaşı ekmeksiz bırakmıyorlar bu önemli. Bırakmayacaklarını da ifade ediyorlar. Biz de özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın piyasada satılan ekmeğin fiyat olarak daha altında bir fiyattan almalarını sağlayacağız. Fırıncılarımız da fedakarlık gösterecek hep birlikte vatandaşlarımızın daha ucuz ekmeğe ulaşmasını sağlayacağız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.