DOLAR 32,3377 0.17%
EURO 35,1832 -0.02%
ALTIN 2.240,67-0,11
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2068930-6,33%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Berber ve kuaförler denetlendi

Berber ve kuaförler denetlendi

ABONE OL
9 Mart 2021 14:09
Berber ve kuaförler denetlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk haritasına göre “çok yüksek riskli” iller arasında bulunan  Edirne’de berber ve kuaförler denetlendi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile Edirne Berberler ve Kuaförler Odası üyelerinden oluşan denetim ekibi, kentteki berber ve kuaförleri ziyaret etti.

Ekipler esnafa, tedbirlere yönelik bilgilendirmede bulundu.

Edirne Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Selçuk Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin kırmızı kategoride olmasının esnafı üzdüğünü söyledi.

En yakın zamanda mavi kategoriye geçmeyi hedeflediklerini belirten Gül, “Yaptığımız denetimlerde esnaf arkadaşlarımızın kurallara harfiyen uyduğunu görüyoruz. En yakın zamanda kırmızıyı, maviye döndüreceğiz. Kuaförlerimizde tek kullanımlık eşyalarla çalışılıyor. Mesafe, maske ve hijyen tedbirlerine uyarak çalışmalarını devam ettiriyorlar.” dedi.

“Önlemlerimizi artırdık”

Kadın kuaförü Fatma Aldemir Yavuz da kırmızı kategoriden endişe duyduklarını belirterek, “Önlemlerimizi artırdık. Sınırlı sayıda müşteri alıyoruz. Hijyene hep dikkat ettik, bundan sonra daha da dikkat etmeye çalışacağız. Koltuklar arası bir boşluk bırakıyoruz ve randevu sistemiyle çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yavuz, müşterilerinin HES kodunu kontrol ettiğini ve iletişim adreslerini aldığını dile getirdi.

Berber Güray Özsaygılı da salgını el birliğiyle yeneceklerini ifade etti.

Tek kullanımlık havlu ve saç bezi kullandıklarını aktaran Özsaygılı, “İçeriyi dezenfekte edip havalandırıyoruz, 20 dakika sonra da bir sonraki müşteriyi alıyoruz.” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.