DOLAR 32,5896 0.35%
EURO 34,8578 0.34%
ALTIN 2.496,120,48
BIST 9.660,711,43%
BITCOIN 21049791,65%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Best Buddies Türkiye Keşan Eşleştirme Töreni yapıldı

Best Buddies Türkiye Keşan Eşleştirme Töreni yapıldı

ABONE OL
5 Aralık 2022 12:52
Best Buddies Türkiye Keşan Eşleştirme Töreni yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediyesi öncülüğünde; Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Keşan İlçe Müdürlüğü, Keşan Zihinsel Engelliler Derneği, Keşan Engellileri Koruma Derneği, Best Buddies Turkey ve Keşan İyilik Sağlık Vakfı işbirliğinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kapsamında düzenlenen Best Buddies Türkiye Keşan Eşleştirme Töreni gerçekleştirildi.

Saat 12.00 sıralarında Selim Sesler Konferans Salonu’nda başlayan törene; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Keşan Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Emine Sönmez, Türk Sanat Müziği Sanatçısı Ayşe Engin Aslanca, Bergama Güzel İşler Derneği Kurucusu Sercan Duygan, Best Buddies Türkiye gönüllüleri, AK Parti Kadın Kolu Başkanı Nuriye Altın, Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolu Başkanı Muradiye Durak Gücüyener, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Saz, eşleştirme töreninde emeği geçen herkese teşekkür ederek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu tip etkinlikleri desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

“KENDİLERİNİ DAHA DEĞERLİ HİSSETMELERİNE YARDIMCI OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”

Daha sonra söz alan Helvacıoğlu, “Durmadan, yorulmadan, usanmadan, tükenmeden Keşan için, Keşan’daki özel kardeşlerimiz, dostlarımız ve büyüklerimiz için çalışıyor ve bundan dolayı mutluluk duyuyoruz. Keşan Belediyesi olarak, 3 Aralık’ta, 50 yıla aşkındır çalışan 200 milyona yakın bireye kendini adamış Küresel bir gönüllü hareketinin Türkiye temsilcileriyle olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bir yerel yönetim ve bir gönüllü hareketi Keşan’da güçlerini birleştirdi. Keşan’daki özel bireylerimiz için kollar sıvandı. Keşan Belediyesi, mevcut yerel yönetimler içinde engellilere yönelik, yıla yayılmış, somut ve örnek gösterilen, çok önemli projelere imza atan bir belediye. Vaktinizi almamak adına bunlara girmiyorum. Best Buddies International ise kendini, özel gereksinimli bireylere adamış, bire bir dostluklar ve yaşam fırsatları sunan küresel bir gönüllülük hareketi. Özel gereksinimli 200 milyon bireyin sosyal, fiziksel ve ekonomik izolasyonunu sona erdirmeye adamış muhteşem bir organizasyon. Bu organizasyonda, özel gereksinimli kardeşlerimizin, akranlarıyla anlamlı dostluklar kurmalarına, başarılı işler elde etmelerine, bağımsız yaşamalarına, kendilerini daha değerli hissetmelerine yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu etkinlikle, zihinsel ve gelişimsel engelleri olan bireyler için kapsayıcılık yönünde büyük bir adım daha atılmasından onur duyuyoruz. Bunu pekiştirmek için Keşan’da Best Buddies Turkey tarafından, liderlik ve engellilik konusuna doğru yaklaşım seminerleri düzenlendi.” dedi.

“KENDİLERİNE GÜVEN VE BENLİK SAYGISI KAZANMALARI YÖNÜNDE EMEK VERİLDİ”

20 özel öğrenci ile 20 öğrencinin eşleştirildiğini ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Zihinsel ve gelişimsel engeli bulunan kardeşlerimizin, anlamlı bağlar kurmaları, kendilerine güven ve benlik saygısı kazanmaları yönünde emek verildi. Bu emeğin sahibi, her türlü takdiri hakkeden ve emek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Unutulmamalı ki; engelli kardeşlerimizi teşvik etmek, ihtiyaç duydukları yardım elini uzatmak, kalplerdeki ve zihinlerdeki engelleri kaldırmak, sorunlarının çözümünde onlara destek olmak, onların hayatlarını kolaylaştırmak Keşan Belediyesi olarak bizim ve şahsen başkan olarak benim vazgeçilmez bir görevimdir. Sözlerimi sonlandırırken, kardeşliğiniz daim olsun diyorum. Üreten, sosyal hayatın bütün alanlarında aktif biçimde yer alabilen bağımsız bireyler olmanızı diliyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, özel kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyorum. Bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını hatırlatarak, tüm özel kardeşlerimize ve onların fedakâr ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

“AMACIMIZ ÖZEL ÇOCUKLARIMIZLA GENÇLERİMİZİ BİR ARAYA GETİRMEK, FARKINDALIĞI ARTTIRMAK VE ÖZEL ÇOCUKLARIMIZIN SOSYALLEŞMESİNE KATKIDA BULUNMAK”  

Törende son olarak söz alan Sönmez ise Zihinsel Engelliler Derneği olarak Mart ayının sonlarında Best Buddies Türkiye programına başvurduklarını dile getirerek, “Amacımız özel çocuklarımızla gençlerimizi bir araya getirmek, farkındalığı arttırmak ve özel çocuklarımızın sosyalleşmesine katkıda bulunmaktı. Bu kapsamda 2 tanıtım toplantısı ve gençlerle bir çalıştay yapıldı. Deneysel liderlik atölyesi, özel gereksinimli bireylerle iletişim, doğru yaklaşım seminerlerinin ardından bugüne gelindi. Projemize Anadolu Keşan Lisesi, Keşan Anadolu Lisesi, Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi, Batı Koleji, Doğru Cevap Koleji ve Final Anadolu Lisesi’nden 76 gönüllü öğrencimiz katıldı. Projeye katılacak 20 tane özel çocuk seçildi ve bir ekip tarafından eşleştirildi. Bu çalışmamızda bize belediye başkanımız sürekli destek oldu. Bu kapsamda kendisine ve emeği geçen herkese gönül dolusu teşekkür ederiz.”

Konuşmaların ardından eşleşen öğrencilerin isimleri açıklandı ve hatıra fotoğrafı çekildi.

Tören; Ayşe Engin Aslanca konseri ve ikramların ardından sona erdi.

Yapılan eşleştirme ile özel öğrencilerin anlamlı dostluklar kurmaları, başarılı işler elde etmeleri, bağımsız yaşamaları, kendilerini daha değerli hissetmeleri amaçlanıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.