Bosna Hersek’te Saraybosna, Gradacac, Zenitsa, Tuzla ve Mostar kentlerinde binlerce gösterici, kadına şiddeti protesto için sokağa çıktı.
Balkan News’te yer alan habere göre; Ülkenin kuzeydoğusundaki Gradacac şehrinde Nizama Hecimovic isimli kadın ile iki Türk vatandaşının öldürüldüğü cinayetin tetiklediği protesto gösterilerine çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek verdi.
Diğer taraftan Bosna Hersek Bakanlar Konseyi, ülkeyi sarsan silahlı saldırı nedeniyle ulusal yas ilan edilmesi konusunda Sırp bakanların söz konusu kararların entite düzeyinde alındığı yönündeki muhalefeti nedeniyle uzlaşma sağlayamadı. Nihayetinde Bosna Hersek Federasyonu (FBiH) entitesi ile Sırp Cumhuriyeti (RS) entitesi, 16 Ağustos Çarşamba gününün yas günü ilan edilmesi kararlarını ayrı ayrı kabul etti.
Protestocular, kadın cinayetinin yasalar çerçevesinde özel bir cinayet kategorisi olarak kabul edilmesi talebinde bulundu.
GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
03 Eylül 2026
1
Bosna Hersek’te savaşı sonlandıran Dayton Barış Antlaşması’nın 28. yılı
2
“Teşkilat” dizisinin yeni sezon Mostar çekimleri başladı
4
“Kültürlerin buluşma noktası” Mostar Köprüsü’nün yıkılışının üzerinden 30 yıl geçti
5
Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’ni ziyaret ettiler
Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).