DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2058260-0,84%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bosna Hersek’te “Tercihim Türkçe” projesi

Bosna Hersek’te “Tercihim Türkçe” projesi

ABONE OL
13 Kasım 2023 13:48
Bosna Hersek’te “Tercihim Türkçe” projesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Millî Eğitim Bakanlığı ile Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde “Tercihim Türkçe” projesi kapsamında incelemelerinde bulunmak üzere Saraybosna’ya ziyarette bulundu.

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’daki Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi’nde, 17. Hizmet İçi Eğitim ve Tercihim Türkçe Değerlendirme Programı’nın açılışı gerçekleşti.

Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği, Millî Eğitim Bakanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından düzenlenen ve üç gün sürecek programa, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuba Korkmaz, YEE Başkanı Şeref Ateş ve Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış programı Türkiye, Bosna Hersek, Azerbaycan ve Gazze’de hayatını kaybeden şehitler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Programa katılan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Yelkenci, burada yaptığı açıklamada “Tercihim Türkçe” ve beraberindeki Kardeş Okul projelerinin çok güçlü birliktelik oluşturduklarını belirterek “Bugünkü açılış, aslında projenin bütününe hizmet eden bir program. ‘Tercihim Türkçe’, Bosna Hersek’teki Boşnak çocukların Türkçe öğrenmesi ve Türkiye ile bağlarını geliştirmesi açısından önemli bir proje.” dedi.

Yelkenci, Kardeş Okul projesiyle beraber öğrencilerin değişiminin de geleceğe yönelik önemli bir adım olduğunu aktardı.

MEB desteğiyle YEE tarafından yürütülen “Tercihim Türkçe” projesi ilkokul, ortaokul ve liselerde Türkçenin seçmeli ders listesine eklenmesini sağlayarak öğrencilerin bu dili öğrenmesine imkân veriyor.

Yelkenci, programı kapsamında Türkiye Maarif Vakfı Okuluna da bir ziyaret gerçekleştirerek yürütülen faaliyetlerle ilgili bilgi aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.