DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20712310,58%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bosna Hersek’ten AB’ye acil üyelik talebi

Bosna Hersek’ten AB’ye acil üyelik talebi

ABONE OL
5 Mart 2022 12:28
Bosna Hersek’ten AB’ye acil üyelik talebi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Bisera Turkoviç, Avrupa Birliği’ne Bosna Hersek’e acilen adaylık statüsü verilmesi çağrısı yaptı.

BalkanNews’te yer alan habere göre; Rusya’nın Ukrayna’daki askeri saldırılarının ardından Avrupa Birliği’ne acil üyelik müracaatında bulunan ülkelere, Bosna Hersek de eklendi.

Twitter’da yayınladığı açıklamada Turkoviç, “Avrupa’nın güvenliği hususundaki bu zorlu ve belirsiz zamanda Bosna Hersek’e derhal Avrupa Birliği’ne adaylık statüsü verilmesini arz ederim” diye yazdı.

Turkoviç, Avrupa Birliği’ne katılımın Bosna Hersek ve Batı Balkanlar’ın barış ve istikrarını garanti altına alacağını ifade etti.

Ukrayna’nın acil üyeliğe kabul talebinin ardından Gürcistan ve Moldova da güvenlik çekinceleriyle AB’ye üyeliğe bürokratik süreçler olmadan hızlı bir şekilde kabul edilme talebinde bulunmuştu.

Avrupa Parlamentosu da Ukrayna’ya acilen üyelik statüsü verilmesi çağrısı yapmıştı. .

Eski Bosna Hersek Yüksek Temsilcileri Valentin Inzko ve Christian Schwarz-Schilling de Bosna Hersek’in güvenliği için ülkenin acil bir şekilde AB’ye kabul edilmesi gerektiğini ifade eden bir mektup kaleme alarak Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’e göndermişti.

Avrupa Birliği liderlerinin bu konuyu önümüzdeki ay tartışabilecekleri bildiriliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.