DOLAR 32,4412 -0.14%
EURO 34,7978 -0.51%
ALTIN 2.445,700,41
BIST 9.930,552,20%
BITCOIN 20697180,92%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bu atölyelerde bilim insanı yetişecek

Bu atölyelerde bilim insanı yetişecek

ABONE OL
20 Ağustos 2019 14:03
Bu atölyelerde bilim insanı yetişecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vali Fahri Yücel İlkokulu’nda kurulan Fen, Teknoloji, Matematik, Mühendislik Atölyesi düzenlenen törenle açıldı. Vali Canalp, çocukların görerek, bilerek ve tasarlayarak öğrenmesinin önemli olduğunu belirterek, Tasarım ve Beceri Atölyelerinde geleceğin bilim insanlarının yetişeceğini söyledi.

 

Edirne’de 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde Bir Dünya Kur programı kapsamında Tasarım ve Beceri atölyesinden biri olan Fen, Teknoloji, Matematik, Mühendislik Atölyesi, Vali Ekrem Canalp’in katılımı ile Vali Fahri Yücel İlkokulu’nda açılışı gerçekleşti.

 

Burada açılan Fen, Teknoloji, Matematik, Mühendislik Atölyesinden Edirne’de 33 tane daha açılacağını belirten Vali Canalp, 10 farklı türden 155 atölyenin Edirne genelinde açılacağını da belirtti.

 

Geleceğin altyapısının hazırlandığına dikkat çeken Vali Canalp “Bu kurduğumuz sistematikle, yeni eğitim vizyonu da sadece sınavlar üzerine kurulan sistematik değil. Çocuklarımızı görerek, bilerek ve tasarlayarak geleceğe iyi bir şekilde hazırlamaya kurulu, bunu da en iyi yapacağımız mekanizma bu şekilde atölyelerdir. Bu atölyelerde görerek, bilerek ve uygulayarak yetişen çocuklar geleceğin iyi bir mühendisi, iyi bilim adamı, iyi sanatçıları, iyi sporcuları böyle yetişecek. Temel hedefimiz bu.” şeklinde ifade etti.

 

“155 ATÖLYE EDİRNE’DE AÇILACAK”

 

Vali Canalp, “Bizim öğrencilerimiz burada yaşayarak öğrenecekleri için, inşallah geleceğin mühendisleri, geleceğin bilim adamlarını bu şekilde yetiştireceğiz biz. Edirne’nin geleceğini de bu şekilde inşaa edeceğiz. Burada bir tanesini görüyorsunuz siz bu sadece başlangıçtı. Bu başlangıçlardan bütün Edirne’ye önümüzdeki sene için yayacağız. Bunun adı Fen, Teknoloji, Matematik Mühendislik Atölyesi. Şu anda gördüğümüz atölye bu. Buradaki atölyelerden önümüzdeki eğitim öğretim sezonuna yetiştirilmek üzere Edirne genelinde tam 33 tane açacağız. Edirne adına heyecan verici. Bunu göstermelik yapmayacağız, 33 tanesini Edirne’nin değişik ilçelerinde, merkezde tamamında yayacak şekilde açacağız. Onun dışında gelecek vaadeden alanlardan birisi yazılım ve tasarım atölyeleri. Yazılım artık eğitimin ve teknolojinin geleceğe tabi. Bu alan Edirne içinde memleket içinde çok değerli. 31 adette Yazılım ve Tasarım Atölyesi Edirne’de uygulamaya koyacağız. 65 adet Akıl ve Zeka atölyeleri açacağız. Bu atölyelerden ilkini özel okulumuzda beraber açmıştık. Bu atölyeyi açtığımızda çok güzel geri dönüşler elde ettik. Şu anda inşallah 65 adette Akıl ve Zeka atölyeleri açacağız. Çocuklarımızda bu atölyeden faydalanacak, 5 adet Ahşap ve Metal atölyesi açacağız, 4 adet Görsel Sanatlar atölyesi kuracağız, 5 adet Müzik atölyesi, 3 adet Drama Eleştirel DÜşünme atölyesi kuracağız. 2 adette Salon Sporları atölyesi kuracağız. Toplamda 155 adet atölye ile beraber yeni eğitim öğretim yılı çok güçlü ve iyi bir şekilde başlayacak” dedi.

 

“BU ATÖLYELERDEN BİLİM ADAMI, MÜHENDİS, SANATÇI, SPORCU YETİŞECEK”

 

Yeni eğitim vizyonunun sadece sınavlara dayalı olmadığını kaydeden Vali Erem Canalp, “Eğitimin kalitesini belirleyen nedir? Memleketin gücünü belirleyen şey teknolojik yatırımlardır. Memleketteki insan gücüdür. Memleketteki insanınızı ne şekilde yetiştirdiğinizdir. Edirne’nin gücü de, insanını ne şekilde yetiştirdiği ile alakalı bir şeydir. Biz insanımızı en güçlü, en iyi şekilde yetiştirmek için bu yatırımlar var. Amacımızda bu. Edirne’nin çocukları çok güçlü şekilde geleceği yakalayabilsinler diye. Bu sadece sınavlarda başarılı olmak değil. Bu kurduğumuz sistematikle, yeni eğitim vizyonu da sadece sınavlar üzerine kurulan sistematik değil. Çocuklarımızı görerek, bilerek ve tasarlayarak geleceğe iyi bir şekilde hazırlamaya kurulu, bunu da en iyi yapacağımız mekanizma bu şekilde atölyelerdir. Bu atölyelerde görerek, bilerek ve uygulayarak yetişen çocuklar geleceğin iyi bir mühendisi, iyi bilim adamı, iyi sanatçıları, iyi sporcuları böyle yetişecek. Temel hedefimiz bu. İnşallahta beraberce çalışacağız. Bunun meyvalarını da ha deyince alamazsınız. Biraz zaman gerekebilir. Ama zamanı geldiğinde de sağlam bir alt yapıyla beraber inşallah güçlü şekilde hepimiz göreceğiz. Böyle birşeyi gerçekleştirmek kolay değildi. Gece gündüz çalışmak diye klişe bir deyim var. Ama gece gündüz çalışmak yani bütün gece bu proje yetişsin diye arkadaşlar ekiple bir araya gelip zamanı yetiştirebilmek adına hiç uyumadan sabaha kadar çalışıyorlar. Başka türlü de bu 155 atölye yetişmezdi. Bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından atölyedeki minik öğrencilerle sohbet eden Vali Canalp, okul yöneticileri ve öğretmenlerle de görüştükten sonra açılışı gerçekleşene okuldan ayrıldı.

 

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.