DOLAR 32,3473 0.29%
EURO 35,1240 -0.03%
ALTIN 2.309,821,44
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22898213,11%
Edirne
18°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bu çeşme hijyen için akıyor

Bu çeşme hijyen için akıyor

ABONE OL
24 Aralık 2020 10:14
Bu çeşme hijyen için akıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin Keşan İlçesi’nde belediye tarafından kurulan dezenfektan çeşmesinden vatandaşlar yanlarında getirdikleri pet şişelerle ücretsiz olarak alarak ev ve işyerlerini dezenfekte ediyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile birlikte evlerin, işyerlerinin ve benzeri yerlerdeki ortak kullanım alanların dezenfekte edilmesi virüsün yayılmasını önlemede büyük önem arz ediyor. Bundan hareketle Keşan Belediyesi eski itfaiye binası önüne bin litrelik dezenfektan bidonu yerleştirdi.

Vatandaşlar buradan ücretsiz bir şekilde yanlarında getirdikleri pet şişelere dezenfektan doldurarak ev ve işyerlerini dezenfekte ediyor.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yanında bulunan eski itfaiye binasında vatandaşa ücretsiz olarak dezenfektan dağıttıklarını belirterek, “Dezenfektan çeşmemiz burada. Tüm halkımızı buradan, dezenfektan çeşmemizden dezenfektan almaya davet ediyoruz” dedi.

Sürekli maske, sosyal mesafe ve hijyene vurgu yaptıklarını belirten Başkan Helvacıoğlu, “Hijyenin en önemli ayağı. Dezenfektan konusunda çeşme hazırladık. Vatandaşımız kabıyla gelerek, buradan dezenfektan temin edebilirler. Edirne Valiliğimiz, Trakya Üniversitesi, Keşan Ticaret Borsası ve Keşan Belediyesi olarak dezenfektanı üretiyoruz. Keşan’da dezenfektan çeşmesi kurduk. Tüm alanlarda bu ürünü kullanabilirsiniz. Sağlık açısından herhangi bir sıkıntı yok.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.