DOLAR 32,4516 0.11%
EURO 34,5018 0.01%
ALTIN 2.467,23-0,63
BIST 9.559,95-1,24%
BITCOIN 2062039-4,13%
Edirne
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Keşan’da Destek Hizmetleri Müdürlüğü Binası ve Paylaşım Mağazası açıldı

Keşan’da Destek Hizmetleri Müdürlüğü Binası ve Paylaşım Mağazası açıldı

ABONE OL
19 Ekim 2022 17:46
Keşan’da Destek Hizmetleri Müdürlüğü Binası ve Paylaşım Mağazası açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediyesi tarafından eski itfaiye alanında hazırlanan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Binası ve Keşan Belediyesi Paylaşım Mağazası’nın açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Törende; 18 Ekim 2022 günü düzenlenen Muhtarlık Akademisi İletişim Semineri’ne katılan muhtarlara sertifikaları da verildi.

Saat 11.30 sıralarında eski itfaiye alanında başlayan açılışa; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Keşan Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kemik, Belediye Başkan Yardımcıları Yakup Balcı, Nuran Uslu, Tahir Özçınar, muhtarlar, Belediye Meclis üyeleri, kurum amirleri, birim amirleri, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.

“PAYLAŞIMLARIN ARTMASI DİLEĞİYLE”

Törende ilk olarak konuşan Keşan Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Eylem Akdemir, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Demokrasinin temel taşlarından biri olan muhtarlık görevini yerine getiren kıymetli muhtarlarım muhtarlar gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum. Sosyal destek hizmetleri müdürlüğü 2021 yılından itibaren Keşan Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren bir müdürlük. Alt birimleri muhtarlık işleri, cenaze ve defin hizmetleri ve sağlık hizmetleri. Sosyal yardımlar hazırlanmış olan bir sosyal yardım yönetmeliği ile gerçekleştiriliyor. Haftalık yapılan yardım komisyon toplantısı ile başvurular değerlendirilerek ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şahsen başvuru, muhtarlarımızın tespiti ve kendi tespitlerimiz gibi ihtiyacı olan ailelere ev ziyareti gerçekleştirilerek yapabileceklerimizi belirliyoruz. Yardım yönetmeliği esasları ile maddi, ayni ya da gönüllülerimiz ile yapılabilecek yardımlar görüşülüp vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz. 2 yıla yakın bir zamanda ihtiyaç sahiplerimizi mahalle mahalle listeleyerek hazırladık. Bu yolda bizlere büyük destek veren çok değerli gönüllülerimiz diyetisyenimiz, güzellik uzmanımız, psikologlarımız, kuaför ve berberimiz, fizyoterapistimiz, el-ayak bakım uzmanımız hepsinin güzel yüreklerine, emeklerine sonsuz teşekkür ederiz. Bugün açılışı gerçekleştirilen paylaşım mağazamız ‘2. El Eeşya” olarak bir odada hizmet vermekte idi. Bayram dönemlerinde ulaşılması kolay ve görünür yerlere çadır kurularak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşılmaya çalışılıyordu. Başkanımız Sayın Mustafa Helvacıoğlu ve Başkan Yardımcımız Sayın Yakup Balcı önderliğinde paylaşım mağazamızı kurduk. Mağaza düzeninde her gün hizmet alınabilecek bir hale getirdik. Kullanılabilir durumdaki kıyafet, ayakkabı, ev eşyası, buzdolabı, televizyon vb. bir yaşamda gerekli olan temel ihtiyaç malzemelerini bağışçılarımızdan alıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere aracı oluyoruz. Kullanılabilir durumdaki tüm paylaşım eşyalarınıza ihtiyacımız var. Destekleriniz ve bugün burada bizimle olduğunuz için hepinize teşekkür ederiz. Paylaşımların artması dileğiyle.”

“MUHTARLAR DERNEĞİ OLARAK 80 ADET GİYİM EŞYASINI BELEDİYEMİZE BAĞIŞLADIK”

Daha sonra söz alan Kemik ise, Helvacıoğlu’na muhtarlara verdiği önemden ötürü teşekkür ederek, “Cumartesi gününden beri Başkanımız ile 19 Ekim Muhtarlar Günü için çalışıyoruz. Başkanımıza ayak uydurmak zor. Bu çalışmaların karşılığında muhtarlar olarak biz neler yapabilirizi arkadaşlarımızla konuştuk. Yaptığımız girişimlerle Muhtarlar Derneği olarak 80 adet giyim eşyasını zor durumda olan öğrencilerimize ulaştırılmak üzere belediyemize bağışladık. Bizi bugünümüzde hatırlayan herkese teşekkür ederiz.” dedi.

“BURADA BİR SİSTEM OTURTUYORUZ”

Program Mustafa Helvacıoğlu’nun konuşmasıyla sürdü.

19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayan Helvacıoğlu, “Güzel bir gün yaşıyoruz. Meclisimizin, belediyemizin, Keşan’ımızı hayalini gerçekleştirdik. Yakup Başkanla beraber çalıştık, Feridun Tümer arkadaşımızın da ciddi bir desteği oldu. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü olarak muhtarlarımız ile beraber çalışacağımız bir binaya ihtiyacımız vardı. Şimdi burada bir sistem oturtuyoruz. Haftada iki gün vatandaşlarımızla burada bulacağız. Her türlü desteği bu binadan vereceğiz. Oyuncağından ayakkabısına kadar, psikoloğumuzdan diyetisyenimize kadar bu binada olacağız. Derdi olanın yanında olmak belediyeciliğin işi. Bunu başarmak için yola çıktık. Eylem Hanıma özellikle teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten çok iyi işler yapıyor. Oy veren-vermeyen gözetmeksizin tüm vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Zaten belediyecilik de budur. Tüm hayalimiz belediyenin Keşan’a her konuda hizmet etmesi. Keşan’da bir birlik ve beraberlik oluşturduk. Siyasetimiz, Kaymakamımız, belediyemiz, STK’larımız, muhtarlarımız ile hep birlikte hizmet üretiyoruz. Bizim kalbimiz Keşan için çarpıyor. Çok çalışan, dertlenen bir yapıya sahip olduk. 18 birim amirimiz de hizmeti dertlendi. Güzel bir sistem oturuyor. Geçtiğimiz dönem de bir sistem vardı, biz üstüne koyuyoruz. Değişim var. Sancılı olsa da göze aldık.” şeklinde konuştu.

“KEŞAN BELEDİYESİ SOSYAL DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ YENİ HİZMET BİNASI VE KEŞAN BELEDİYESİ PAYLAŞIM MAĞAZAMIZI AÇIYORUZ”

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle bir dizi program düzenlediklerini dile getiren Mustafa Helvacıoğlu, “Muhtarlarımıza iletişim semineri verdik. Seçimle göreve geliyoruz. Doğuştan ne muhtarımız ne de belediye başkanı. Bu nedenle eğitimin yaşı yok bilinciyle kendimizi geliştirmeye devam etmeliyiz. Muhtarlarımızla güzel bir etkinliğe imza attık. Muhtarlık Akademisini kurduk ve iletişim semineri düzenledik. Birazdan da bu faydalı seminerin sertifika törenini hep birlikte gerçekleştireceğiz. Akabinde de Keşan Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Yeni Hizmet Binasını ve yine aynı tesis içindeki Keşan Belediyesi Paylaşım Mağazamızın açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz. Paylaşım mağazamızı sosyal medyada ayrıca sınıflandırdık. Evinizdeki ihtiyaç fazlası eşyalarınızı bize ulaştırabilirsiniz.” diye söyledi.

“CUMHURBAŞKANIMIZ DÖNEMİNDE DAHA KIYMETLİ İMKANLAR SAĞLANMASI MUHTARLARIMIZA DEĞER KATTI”

Muhtarlar ile güçlü bir birliktelik oluşturduklarının altını çizen Helvacıoğlu, “Pandemi döneminde çok başarılı işlere imza attılar. Ciddi fedakarlıklar yaptılar. Pek çok vatandaşımızın ve mahallemizin sıkıntılarını çözdük, çözmeye de devam ediyoruz. ‘Bütün şehir, eşit hizmet’ anlayışıyla kucaklıyoruz. İnsana hizmet ve hürmet eden belediyecilik anlayışından zerre ödün vermeden çalışıyoruz. Bu doğrultuda; muhtarlarımız bizim için hem yol hem de mesai arkadaşlarımızdır. Keşan’ımız için attığımız her adım ve ürettiğimiz her hizmette kuşkusuz onların emeği çok büyük. Burada kendilerine oda ayırdık. Muhtarlarımız bizim mesai arkadaşlarımız. Son yıllarda muhtarlık müessesesinin itibarın daha da güçlenmesi bizi de mutlu ediyor. Cumhurbaşkanımız döneminde daha kıymetli imkanlar sağlanması muhtarlarımıza değer kattı. Biz de yerel muhtarlarımıza yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Muhtarlık binalarımızı yenilemeye çalışıyoruz. Her muhtarımızı kendi mahallesine taşımaya çalışıyoruz.” dedi.

“BU ANLAMLI GÜNDE BU GÜZEL HİZMETİ KEŞAN’IMIZA SUNMAKTAN BÜYÜK GURUR DUYUYORUM”

Keşan’ın tüm dinamikleri ile bir dayanışma ortaya koyduklarını ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu vizyonu da şehrimizin tamamına yayan bir anlayış ile hareket ediyoruz. Amacımız rıza kazanmak, amacımız hakça paylaşıp bu rızayı 11 mahallemizin tümüne yayacak çalışmalar yapmak. Bu doğrultuda da birliktelik ve tüm dayanışma kanallarını artırmak için çabalıyoruz. Keşan Belediyesi Paylaşım Mağazası bu düşünceyle hazırladık.  İhtiyaç fazlası eşyalarınızı ulaştıracağımız yerler var. Burası buluşma noktası olacak. Bana ‘Keşan’ın en güçlü yönü nedir?’ diye sorsanız dayanışma bilincidir derim. Ulu Önderimizin de dediği gibi; ‘Birlik ve beraberlik, ölümden başka her şeyi yener’. Bu doğrultuda da Keşan’ımızda dayanışma elleri çoğalıyor, Keşan tek yürek hareket ediyor, baş başa veriyoruz. Bu tesisimizde KİSEV gibi, aşevi gibi, sosyal hizmet çadırı ve benzeri birçok hizmetimiz gibi Keşan’ımızın dayanışma bilincine büyük katkı sunacak. Alan el ve veren eli buluşturacağız. Bu anlamlı günde Keşan’ımıza bu güzel hizmeti sunmaktan büyük gurur duyuyorum. Bu vesileyle de birliktelik ve dayanışma ruhumuzun katlanarak artmasını temenni ediyorum.”

Konuşmaların ardından Muhtarlık Akademisi İletişim Semineri’ne katılan muhtarlara sertifikaları verilirken, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Binası ve Keşan Belediyesi Paylaşım Mağazası’nın açılış kurdelesi kesildi.

Program; müdürlük binası ve paylaşım mağazası ziyaretinin ardından ikramda bulunulmasıyla sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.