Başbakan Boyko Borisov’un Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinden sonra Bulgaristan’ın, Euro Bölgesi’nin bekleme odası olarak da bilinen ERM II Döviz Kuru Mekanizması’na katılmak için resmi olarak Avrupa Merkez Bankası’na başvurduğu anlaşıldı.
Borisov, telefon görüşmesinde daha 2018 yılının başlarında Bulgaristan’ın AB Konseyi Dönem Başkanlığı sırasında Devlet Başkanı Macron’un Bulgaristan’ın Euro Bölgesi’nin bekleme odasına yönelik adım atması gerektiği fikrini desteklemesinden dolayı şükranlarını dile getirdi. Başbakan,”Başvuru için gerekli belgeleri resmi olarak Arupa Merkez Bankası’na sunduktan sonra şimdi ERM II’ye katılımımız konusunda da desteğinize güveniyoruz” dedi.
www.kircaalihaber.com
GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
04 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).