DOLAR 32,5161 0.35%
EURO 34,7522 0.4%
ALTIN 2.408,431,20
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1841947-6,73%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Bulgaristan’a girişler yasaklandı, giriş yapan herkese 14 gün karantina

Bulgaristan’a girişler yasaklandı, giriş yapan herkese 14 gün karantina

ABONE OL
7 Nisan 2020 16:14
Bulgaristan’a girişler yasaklandı, giriş yapan herkese 14 gün karantina
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan Sağlık Bakanı Kiril Ananiev dün yayınladığı yeni talimatla koronavirüs (Covid-19) salgınını önlemek amacıyla AB dışından üçüncü ülkelerden vatandaşların Bulgaristan’a girişi yasaklandı. Yasak, ülkenin tüm kara, hava ve deniz sınırlarını kapsadığı belirtildi.

Ayrıca AB ve Schengen üyesi olan fakat salgının yaygın olduğu İspanya, İtalya, Fransa, Almanya, Hollanda, İsviçre, Büyük Britanya, Avusturya, Belçika, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg ve Kuzey İrlanda vatandaşlarının Bulgaristan’a girişlerine geçici olarak yasak uygulanacak.

Söz konusu yasak, ülke dışında olan Bulgaristan vatandaşlarını, aile üyelerini kapsamadığı ve söz konusu ülkelerin vatandaşı olupta Bulgaristan’da geçici, uzun süreli veya daimi oturumu olan vatandaşların bu uygulamadan muaf tutulacağı ifade edildi.

Yabancı ülke misyon temsilcileri, sağlık ve sosyal çalışanlar, nakliye alanında hizmet sunanlar, mevsimlik tarım işçileri gibi alanlarda görev yapanların girişleri yasaktan muaf tutuldukları ifade edildi.
Kendi ülkelerine giden AB üyesi ve komşu ülkelerine giden vatanadaşların geçişlerine izin verilecektir.
Öteyandan ülkeye giriş yapan herkes zorunlu 14 günlük karantinaya tabi tutulacağı, sadece sağlık çalışanları ve diplomatların muaf tutulacakları belirtildi. Karantina uygulanan kişiler aile hekimleri tarafında gözetim altında tutulmaları gerekmektedir.

Bakış.bg

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.