DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20652420,64%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bulgaristan’da koronavirüs için toplu testler yapılacak

Bulgaristan’da koronavirüs için toplu testler yapılacak

ABONE OL
16 Nisan 2020 00:34
Bulgaristan’da koronavirüs için toplu testler yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs için toplu test yapıldığı Bansko’daki Tıp Merkezi’ni ziyaret eden Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ve Sağlık Bakanı Kiril Ananiev, Bulgaristan nüfusunun daha büyük bir kesimini kapsaması için toplu testler yapılacağını duyurdular.

Bakan Ananiev, bu tür toplu testlerin ülkede birçok yerde yapıldığına dikkat çekerek Bansko, Burgaz ve Sofya’yı buna örnek gösterdi. Bu toplu testler, koronavirüs (COVID-19) ile enfekte olma riski yüksek olan belirli gruplar için yerel otoriteler veya bölge sağlık müfettişlikleri (RZİ) tarafından organize edilmektedir. Bakan ayrıca Bulgaristan’da COVID-19 için örnekleri inceleyen 18 laboratuvarın bulunduğunu ve laboratuvarcıların gerekli tüm koruyucu ekipmanlarla donatılmış olduğunu belirtti. Ananiev,”Toplu testler yapılması yönde çalışacağız” dedi. Toplu testlerin hem hızlı tanı testleri hem de PCR testleri ile yapılacağını ifade eden Bakan, 20 000 adet PCR test kiti bulunduğunu ve hükümet tarafından verilen siparişler ve bağışlar sonucunda ek miktarda test kitleri temin edilmesi beklendiğini belirtti.

Başbakan, şu anda en önemli şeyin kesinlikle Bulgaristan vatandaşlarının sağlığını ve hayatını korumak olduğunu söyledi. Borisov, doktorlara, polis memurlarına ve diğer koronavirüsle mücadelede ön safta yer alan tüm görevlilere şükranlarını ve onları desteklediğini ifade etti. Ayrıca hükümetin koronavirüs ile mücadele önlemlerini de vurgulayan Başbakan, ”Her gün binlerce soruyu cevaplamak zorunda kalıyoruz, insanları bunun tek doğru şey olduğuna ikna etmek zorunda kalıyoruz” diye ekledi. Paskalya Yortusu ile ilgili tedbirlere ilişkin bir soru üzerine Borisov, il merkezi şehirlerin giriş-çıkışlarında yol kontrol noktalarından geçişlerle ilgili Bakan Ananiev’in 20 Mart 2020’de çıkarttığı emirnameye uyulmasının önemli olduğunu söyledi.

Başbakan, ayrıca Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezinin açıkladığı verilere göre, şu anda Bulgaristan’ın 100 000 kişi başına düşen enfeksiyon oranı açısından AB’deki en düşük COVID-19 insidansına sahip olduğuna dikkat çekti. 100 000 kişi başına düşen en az ölüm oranı bakımından Bulgaristan, Slovakya ve Letonya’dan sonra üçüncü sırada yer alıyor.

Başbakan, Bansko’da ayrıca kasabanın tabi tutulduğu karantinadan sonra tekrar faaliyetine devam eden bir ahşap ürünleri şirketine ait işletmeyi ziyaret etti. Borisov, ”Bu insanlara işçilerini çalıştırdıkları için teşekkür etmek için geldim, onların sayesinde hazinenin kasasına para giriyor, böylece emekliler, polisler, doktorlar ve diğer herkes için para olacak, ülkenin cirosu işleyecek. Onlara saygılarımı ve hürmetlerimi sunuyorum” diye ifade etti.

www.kircaalihaber.com

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.