DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2051545-1,97%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çalışanlar emeğinin karşılığını istiyor

Çalışanlar emeğinin karşılığını istiyor

ABONE OL
28 Nisan 2022 10:01
Çalışanlar emeğinin karşılığını istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öz Sağlık İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Emre Promet, sendikaları ile Trakya Üniversitesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine rağmen döner sermaye üzerinden çalışan 600 personelin fiyat farklarını alamayarak mağdur olduklarını söyledi.

Öz Sağlık İş Sendikası Edirne Şubesi tarafından, Trakya Üniversitesi ile 16 Şubat tarihinde imzalanan toplu iş sözleşmesiyle doğan geri dönük fiyat farklarının ödenmemesi sebebiyle Tıp Fakültesi Hastanesi önünde basın açıklaması düzenlendi.

Döner sermaye üzerinden çalışan 600 personelin fiyat farklarını alamayarak mağdur olduklarını söyleyen Öz Sağlık İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Emre Promet, üniversite tarafından bayram öncesi farkların yatırılacağı söylenmesine rağmen somut adım atılmadığı belirtildi.

Üyelerin bulunduğu üzücü durumdan çıkmaları için gerekeni yapacaklarını kaydeden Başkan Promet “Trakya Üniversitesi yönetimi tarafından işçi arkadaşlarımızın Toplu iş sözleşmemizden doğan geriye dönük fiyat farklarının ödenmesi adına herhangi bir olumlu adım atılmadığı takdirde sonraki günlerde de eylem planlarımızı masaya yatırmakta kararlıyız” dedi.

“16 NİSAN GEÇMESİNE RAĞMEN HERHANGİ BİR ÖDEME YAPILMADI”

Öz Sağlık İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Emre Promet “Edirne Trakya Üniversitesi Hastanesi ile 01.02.2020 tarihi itibarıyla Öz Sağlık İş Sendikamız tarafından yapılan “Yetki Tespit sürecimize” itirazlarını başlatmıştır. Yaklaşık iki yıla yakın süren bir süreç içerisinde; Trakya Üniversitesi Yönetimi ile Öz Sağlık-İş Sendikamız yönetiminin ve Edirne Şube Başkanlığımızın yapmış olduğu görüşmeler ve girişimler neticesinde, anlaşma sağlanmıştır. Trakya Üniversite Yönetimi ile Sendikamız arasında anlaşma sağlanması üzerine ilgili mahkemedeki itirazını Trakya Üniversitesi yönetimi geri çekmiş ve bunun üzerine 01.02.2020 ve 31.01.2023 yürürlük süreli Yetki belgemizi Öz Sağlık-İş Sendikası olarak almış bulunmaktayız, yaklaşık 800 üyemizi kapsayan Toplu İş Sözleşmemizi de 16.02.2022 tarihinde imzaladık. Bu sebeple, Toplu İş Sözleşmemizden doğan geriye dönük fiyat farklarının iki ay içerisinde, yani 16 Nisan 2022 tarihine kadar ödenmesi hususunda da Trakya Üniversitesi yönetimiyle Toplu iş sözleşmemizin ilgili maddesine istinaden imza altına alarak karar birliğine vardık. Ancak, söz konusu tarih geçmiş olmasına rağmen geldiğimiz bugün de kısmen yapılan bir ödeme dışında herhangi bir başka ödeme yapılmamıştır” dedi.

“YETER ARTIK YETERİNCE BEKLEDİK, FARKLARIMIZI NEDEN ALAMIYORUZ?”

600 personelin ödemeleri yapılmadığını, Trakya Üniversitesi’nin oyalama neticesinde üyelerin mağdur olduğunu dile getiren Promet, “Konu hakkında vakit geçirilmeden; Trakya Üniversite yönetimi ve sayın Rektör Hocamız ile defalarca görüşmeler yaptık ve “Döner Sermayede Para olmadığı ve Maliye Bakanlığından para istendiği, paranın gelmesi halinde ödemelerin yapılacağı bu nedenle ödemenin biraz gecikebileceği” tarafımıza bildirilmiştir. Genel bütçeden çalışan 200 üyemizin geriye dönük fiyat farkları yatırılmış ancak, özel bütçe yani Döner Sermaye üzerinden çalışan yaklaşık 600 personelin ödemeleri halen yapılmamıştır. Trakya Üniversitesi yönetiminin yaklaşık iki yıl boyunca bizleri oyalaması neticesinde üyelerimiz çok mağdur olmuşlardır. Toplu İş Sözleşmemiz imzalanmasına rağmen haklarını alamamanın vermiş olduğu duygularla, haklı şekilde serzenişlerde bulunarak, tepkilerini artırmaya ve seslerini yükseltmeye başlamışlardır. Yeter Artık yeterince bekledik. Toplu iş sözleşmemiz imzalandı, farklarımızı neden alamıyoruz? Borçlarımız birikti alım gücümüz yok. Bu eziyettir” dedi.

“OLUMLU ADIM ATILMADIĞI TAKDİRDE EYLEM PLANLARIMIZI MASAYA YATIRACAĞIZ”

Öz Sağlık İş Sendikası Yönetimi tarafından bayram öncesi geriye dönük fiyat farklarının yatırılacağı belirtilmesine rağmen bulunulan süreçte somut adım atılmadığını kaydeden Promet, “Emeğimizin karşılığını istiyoruz. Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Merkezimiz tarafından, Trakya Üniversitesi Yönetimine 25.04.2022 tarihinde “Yasal sürecin dolması nedeniyle Toplu is sözleşmemizden doğan geriye dönük fiyat farklarının ivedi bir şekilde ödenmesi hususunda” bir uyarı yazısı gönderilmiştir. Söz konusu uyarı yazımıza istinaden; Trakya Üniversitesi Yönetimi sözlü olarak tarafımıza Bayram öncesi, yani bu hafta geriye dönük fiyat farklarını yatıracaklarını belirtmişlerdir. Ancak halen somut bir adım atılmamıştır. Öz Sağlık-İş Sendikası olarak üyelerimizin hak, hukuk ve özlük haklarını korumak için, başta Genel Merkezimiz olmak üzere, bizlerde Şube Başkanlığı olarak elimizden gelenin en iyisini yapıyor ve yapmaya da devam edeceğiz keza bu bizim Asli görevimizdir. Üyelerimizin şu an içerisinde bulundukları üzücü durumdan çıkmaları ve mutlu olmalarını gerektirecek her türlü çalışmaları ve sürdüreceğiz. Bundan kimsenin zerre kadar kuşkusu olmasın eylemleri kesintisiz olarak bugün gerçekleştirmiş olduğumuz basın açıklamamız sonrasında Trakya Üniversitesi yönetimi tarafından işçi arkadaşlarımızın Toplu iş sözleşmemizden doğan geriye dönük fiyat farklarının ödenmesi adına herhangi bir olumlu adım atılmadığı takdirde sonraki günlerde de eylem planlarımızı masaya yatırmakta kararlıyız. Öz Sağlık-İş Sendikası Edirne Şube Başkanlığı olarak, 28 Nisan 2022 Perşembe gününe kadar Trakya Üniversitesi nezdinde her türlü haklı girişimleri sürdürerek, üyelerimizi bayramda mutlu etmek istiyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.