Edirne’de her hafta kurulan Çarşamba Pazarı, Bulgar turistlerin yokluğu ve alım gücündeki düşüş nedeniyle esnaf açısından zor günler yaşıyor. Özellikle geçmiş dönemlere kıyasla ilginin ciddi şekilde azalması, sebze ve meyve satıcısı esnafları doğrudan etkilerken, pazardaki durgunluk ekonomik anlamda hissedilir boyutlara ulaştı.

“BULGAR’IN EURO’YA GEÇİŞİ DE İLGİYİ ETKİLEDİ”
Eskiden Bulgar vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği pazarda, bu dönem beklenen hareketlilik oluşmadı. Bulgaristan’dan gelen alışverişçilerin Euro’ya geçiş sürecinin ardından pazara uğramadığı gözlemlenirken, bu durum Edirneli esnafın kazancını önemli ölçüde düşürdü. Pazarda yalnızca az sayıda yerli vatandaşın alışveriş yaptığı görülürken, tezgâhların önündeki sakinlik dikkat çekti.
Çarşamba Pazarı esnaflarından Özgür Özel, pazarın mevcut durumunun esnafı ciddi şekilde mağdur ettiğini belirterek, “Pazarımızın hali işte ortada. Esnaf mağdur durumda. Tabii dışarıdan gelen bu Bulgarlar da Euro’ya geçtikten sonra gelmiyorlar. Onlar için de herhalde bir sıkıntılar var. Yani esnafımız çok mağdur durumda. Pazarlarımız böyle giderse iyiye gitmeyecek. Onun için alternatifler üretmemiz lazım. Yani Allah herkesin yardımcısı olsun.” ifadelerini kullandı.
Haber. Erkan Ekşi
GÜNCEL
04 Haziran 2026GÜNCEL
04 Haziran 2026GÜNCEL
04 Haziran 2026GÜNCEL
04 Haziran 2026GÜNCEL
04 Haziran 2026GÜNCEL
04 Haziran 2026MARMARA BÖLGESİ
04 Haziran 2026