DOLAR 32,6039 0.12%
EURO 35,0377 0.43%
ALTIN 2.418,56-0,18
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2092317-3,50%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Çeker, “Web tapuyla birlikte eski sistemde uygulanmalı”

Çeker, “Web tapuyla birlikte eski sistemde uygulanmalı”

ABONE OL
19 Aralık 2022 11:41
Çeker, “Web tapuyla birlikte eski sistemde uygulanmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi döneminde başlayan web tapu sisteminin birçok kesime kolaylık sağladığını söyleyen Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, web tapu sisteminde zorlananlar için ise tapuya giden vatandaşlara da eski sistemle yardımcı olunmasını istedi.

Pandemi ile devreye giren web tapu sisteminin işleri çok kolaylaştırdığını söyleyen Çeker, yeni nesil telefon kullanmayı bilmeyen vatandaşlarında tapu dairesinden geri döndürülmeden eski sistemdeki gibi işlerinin çözülmesini talep etti.

“HEM WEB TAPU HEM ESKİ SİSTEM UYGULANMALI”

Web tapu sisteminin çok gerekli olduğunu ancak yeni sistemi kullanamayan insanlara eski sistemle yardımcı olunması gerektiğini belirten Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker “Tapudaki başvurularla ilgili sıkıntılarımız var. Web’den başvuru yapılsın, telefondan başvuru yapılsın,  Bu pandemi zamanında işte salgın hastalıklar var diyerek bu sistemi geliştirildi. Bu sistem iyi bir şekilde gitmeye başladı. Tabi ama bazı sıkıntılar başladı. Artık pandemi dönemimiz bitti. Sıkıntılarımız bitti, her şeyimiz bitti. Yani tamam web’ten gene müracaatlar yapılsın, telefonlardan gene müracaatlarını yapılsın ama burada her vatandaşımızın bu yeni nesil telefonları yok. Başvuruyu nereden, neyi nasıl yapacağını bilemiyor. Köyden gelmiş işte tarlasını satacak paraya ihtiyacı var. Sisteme nasıl girecek bilmiyor, geliyor bizi buluyor. Diyor ki ya ben gittim tapuya müracaatımızı yapacağız işte satacağım ama satışı için götürdüğüm evrakları dediler ki, web’den müracaatını yap, telefonla müracaatını yap. Nasıl yapacağım ben bilmiyorum diye ortada kalıyor vatandaş. İşte bunu gene eskiden alındığı gibi işte tapuya gidildiğinde bu vatandaşlarımız müracaatını yapmak istediğinde oradaki memurda ‘biz alırız’ deyip de müracaatını alması lazım. Yani bu sistemin yeni sistemin de devam, eskiden de nasıl yapılıyorsa o sistemde devam etmesi lazım. Bu sıkıntılarımız var. Bunları tekrardan gündeme getirmek istiyoruz yani. Vatandaşımız daha çok rahatlar dediğimiz gibi de birçok kişide bunu nasıl ne şekilde gireceğini bilmiyor. Vatandaş benden rica etmek zorunda kalıyor. Böyle olmaması için vatandaşın evrakları tapudaki çalışanlar tarafından geri döndürülmek yerine işleme alınması gerekiyor. Eski sisteminde olmasını, yeni web tapu sisteminde olmasını talep ediyoruz”diye noktaladı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.