DOLAR 32,3929 0.03%
EURO 34,8385 0.05%
ALTIN 2.399,820,14
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19199861,99%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çevre Koruma Vakfı’ndan Santral açıklaması; “Teknik inceleme sürüyor”

Çevre Koruma Vakfı’ndan Santral açıklaması; “Teknik inceleme sürüyor”

ABONE OL
9 Ağustos 2023 10:24
Çevre Koruma Vakfı’ndan Santral açıklaması; “Teknik inceleme sürüyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Çevre Koruma Vakfı, Meriç Nehri üzerindeki Lastik Savaklı Arşimet Burgulu Hidroelektrik Santrali’nde yaşanan teknik problemle ilgili inceleme ve tespit çalışmalarına sürdüğünü belirterek, teknik incelemeler ile birlikte aynı zamanda sorumlular hakkında da idari ve adli sürecin de başlatıldığını bildirdi.

Edirne Çevre Koruma Vakfı, Meriç Nehri üzerindeki Lastik Savaklı Arşimet Burgulu Hidroelektrik Santrali ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Meriç nehri üzerinde bulunan ve yapımında son aşamaya gelinen Lastik Savaklı Arşimet Burgulu Hidroelektrik Santrali Tesisi’nde geçtiğimiz günlerde test amaçlı su tutulmasına ve elektrik üretimi çalışmalarına başlandığı hatırlatıldı.

Yapılan testler esnasında, henüz kesin kabulü yapılmamış olan tesiste, nehir içindeki lokal bir alanda zemin kaynaklı olduğu düşünülen ve betonarme elemanlar ile lastik savağın bir bölümünü etkileyen teknik bir problem meydana geldiği belirtilen açıklamada, “Oluşan durumla alakalı olarak ivedi şekilde mühendislerden oluşan teknik ekibimiz Trakya Üniversitesi koordinatörlüğünde gerekli inceleme ve tespit çalışmalarına başlamıştır. Tarafımızca hassasiyetle takip edilen teknik inceleme süreci ve buna bağlı olarak raporların hazırlanması çalışmaları devam etmektedir” denildi.

Teknik incelemeler ile birlikte aynı zamanda sorumlular hakkında da idari ve adli süreç de başlatıldığına dikkat çekilen açıklamada, “Üretimi yapılması planlanan elektrik kaybını da göz önüne alacak şekilde tüm onarım masrafları sorumlulardan tazmin edilecek, herhangi bir kamu zararı doğmasına müsaade edilmeyecektir” ifadeleri kullanıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.