DOLAR 32,3362 0.17%
EURO 35,1810 -0.03%
ALTIN 2.241,88-0,06
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2092507-5,24%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ceza infaz kurumları için kitap seferberliği

Ceza infaz kurumları için kitap seferberliği

ABONE OL
13 Kasım 2021 18:46
Ceza infaz kurumları için kitap seferberliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan Cezaevlerinde Kütüphane Kurulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü kapsamında “Bir kitap bir umut” sloganı ile başlatılan kitap bağışı kampanyasına valilik yayınlarından bağışta bulundu.

Adalet Bakanlığı ile Kültür Turizm Bakanlığı arasında imzalanan Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde Kütüphane Kurulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü kapsamında Edirne’de “Bir kitap bir umut” sloganı ile kitap bağış kampanyası düzenlendi.

Saraçlar Caddesi’nde kurulması planlanan stant, havanın yağışlı olması nedeniyle Edirne Adliyesi’nin salonunda kuruldu.

İlk kitap bağışını ise Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak yaptı.

Kampanyaya Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Trakya Üniversitesi ve Edirne Barosu da destek verdi.

Standı, Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ziyaret etti.

Vali Canalp, kitap bağışı kampanyasının önemini anımsatarak, “Ümit ediyorum ki bu kitaplar mahkumlarımızın bilgi seviyelerini yükseltmelerine ve kendilerini geliştirmelerine katkı sağlayacaktır” dedi.

Edirne’de üç ayrı Ceza İnfaz Kurumu Kütüphanelerinde toplam 12 bin 650 adet yayın bulunmakta olup, son bir yıl içerisinde gerek kurum kütüphanelerinden gerekse İlk Halk Kütüphanesi’nden ödünç alınarak cezaevlerinde bulunan hükümlü ve tutuklularca okunan yayın sayısı ise 9 bin 780.

Kampanya ile birlikte, kütüphane faaliyet ve hizmetlerine verilen önem ile hükümlü ve tutukluların boş zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirerek ufuklarının genişlemesine yardımcı olmak ve evrensel enformasyon ağına adapte olmalarını kolaylaştırmak amaçlanıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.