DOLAR 32,5423 0.28%
EURO 34,8917 0.45%
ALTIN 2.486,280,99
BIST 9.530,47-0,18%
BITCOIN 1990241-4,29%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çiftçilere tarım sigortası anlatıldı

Çiftçilere tarım sigortası anlatıldı

ABONE OL
16 Mart 2023 11:02
Çiftçilere tarım sigortası anlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) konusunda tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Müdürlüğün Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, TARSİM Tekirdağ Bölge Müdürü Hamit Çönte, İl Müdürlüğü İdarecileri, Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, Keşan, Uzunköprü ve İpsala Ziraat Odası Temsilcileri, STK Temsilcileri, Müdürlüğün teknik personelleri, Tarım Danışmanları, köy muhtarları ve üreticiler katıldı.

Toplantının açılış konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, TARSİM ve Edirne’nin genel tarımsal yapısı ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi. TARSİM’in Türk tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu sigorta güvencesini sağlayan önemli bir kurum olarak faaliyet göstermekte olduğuna dikkat çeken Bayazıt, çiftçilerin doğal afetler ve çeşitli risklere karşı alabilecekleri en etkili önlemin, bitkisel ürünlerini ve hayvanlarını tarım sigortası yaptırmaları olacağını ifade etti.

Bayazıt, TARSİM bünyesinde yaptırılan tarım sigortalarının her geçen gün yaygınlaştığını dile getirerek, Edirne’nin poliçe sayısı olarak Türkiye sıralamasının üst sıralarında bulunduğunu ve çiftçilerin TARSİM’in faydalarını gördükçe daha çok ilgi göstereceklerine inandıklarını söyledi.

TARSİM Tekirdağ Bölge Müdürü Hamit Çönte de TARSİM’in yapısı, işleyişi ve dikkat edilecek hususlar ile TARSİM ile teminat alınan riskler konusunda katılımcılara bilgiler verdi.

Bilgilendirme toplantısı Çönte’nin katılımcılardan gelen soruları yanıtlanmasının ardından son buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.