DOLAR 32,3717 0.15%
EURO 35,0271 -0.18%
ALTIN 2.324,590,23
BIST 9.105,260,28%
BITCOIN 2270483-0,92%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çiftçiye vergisiz mazot sözü

Çiftçiye vergisiz mazot sözü

ABONE OL
10 Ağustos 2022 10:17
Çiftçiye vergisiz mazot sözü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de düzenlenen partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Bay Kemal’in sözü var, çiftçiye mazotu KDV’siz, ÖTV’siz vereceğiz” dedi. İktidarlarında esnafın bankalardan ve esnaf kefalet kooperatiflerinden aldıkları faizleri sileceklerini de söyleyen Kılıçdaroğlu, “Umutsuzluğa kapılmayın, hep beraber güzel Türkiye’yi inşa edeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısını Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı’na gerçekleştirildi. Grup toplantısı öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi’nin açılışı kurdelesini kesti.

Saygı duruş ve İstiklal Marşı sonrası milletvekilleri, CHP kurmayları ve bölge il ve ilçelerden parti teşkilatlarıyla birlikte yoğun katılım sağlanan grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu”, Çiftçi ne yapacak? Tarlaya metroyla mı gidecek? Bay Kemal’in sözü var. Açık ve net söylüyorum iktidarımızda çiftçiye mazotu KDV’siz ÖTV’siz kırmızı mazot vereceğiz” dedi.

“EDİRNE 8300 YILLIK GÖRKEMLI BİR KENT”

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu “Geçen hafta salı Erzurum’daydım. Şimdi Edirne’deyiz. Erzurumluların Edirnelilere selamı var, o selamı getirdim üstümde kalmasın. Bu vesileyle de Edirne’den Erzurum’a selamlarımızı gönderelim. Orası tarihi, kadim bir kent burası da tarihi, kadim bir kent. Edirne 8300 yıllık tarihiyle görkemli bir kent. Metrekare başına düşen tarihi eser itibariyle Floransa’dan sonra dünya ikincisi. O nedenle bu kenti bütün dünyaya tanıtmak zorundayız. Türkiye’ye gelen her üç turistten biri Edirne’ye geliyor. Sadece Edirne dersek haksızlık etmiş oluruz. Bütün Trakya, olağanüstü bir zenginliğe sahip. Trakya’nın bereketli toprakları var ama bu topraklar bizim arzu ettiğimiz verimi henüz vermedi. Çünkü çiftçi bekliyor” dedi

“AYÇİÇEĞİNİN TONUNU 16 BİN LİRADAN ALMAK ZORUNDA”

Ayçiçeğinde değinen Kılıçdaroğlu “Bugün bir ayçiçeği tarlasına gittik. Çiftçilerle buluştuk, dertlerini kısmen de olsa dinledik. Bir sorunu çözmek istiyorsan sorunu yaşayanı dinleyeceksin. Mazotta sıkıntımız var diyorlar. Gübre de sıkıntımız var diyorlar. İlaçta, tohumda sıkıntı var diyorlar. Ürünü satacağız ya zarar edersek diyorlar. Söyledim, tonunu 16 bin liradan almak zorundadır mevcut iktidar. Pandemiden sonra tarımın bir stratejik sektör olduğunu bütün dünya öğrendi. Bizi yönetenler tarımı stratejik sektör olduğunu öğrenebildiler mi? Erdoğan iktidarları döneminde 34.5 milyar dolar ayçiçeği ve benzeri ürünlerin ithalatına para verildi. Trakya topraklarının bölündüğünü de biliyorum. Bu konuda da kaygılar var. Bu bereketli toprakların sanayiye dönüşmemesi lazım. Bu topraklar bizi besleyen topraklar, tarım için korunması lazım” dedi.

“BAY KEMAL SÖZÜ; ÇİFTÇİYE MAZOTU KDV’SİZ ÖTV’SİZ VERECEĞIZ”

Çiftçiye vergisiz mazot sözü veren Kılıçdaroğlu, “Akaryakıta zam geldi. Şehirde yaşıyorsanız arabanızı kullanmazsınız. Otobüse, metroya binersiniz. Çiftçi ne yapacak? Tarlaya metroyla mı gidecek? Tarlaya belediye otobüsüyle mi gidecek? Traktörle gidecek. Ona mazotu indirimli vereceksin KDV’siz ÖTV’siz. Bu konuda Bay Kemal’in sözü var. Açık ve net söylüyorum iktidarımızda çiftçiye mazotu KDV’siz ÖTV’siz kırmızı mazot vereceğiz” diye konuştu

“HİÇBİR ÇOCUK YATAĞA AÇ GİRMEYECEK”

Çocukların aç yatağa gitmeyeceği Türkiye yaratacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu “Kadın kardeşlerim için şunu söyleyeyim. Aile Destekleri Sigortasını getireceğiz. Hiçbir evde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Özellikle yoksul ailelerde kadın kardeşlerime söylüyorum. Sizi yaşadığınız evde erkeğe muhtaç etmeyeceğim. Yoksulluğu yenmek için yoksulu afişe etmeyeceksiniz. Sağ elin gördüğünü sol el görmeyecek. İnsanın onurunu koruyacaksınız. Yoksulluk kader değildir. Yoksulluğu yaratan iktidarın politikalarıdır. Aile Destekleri Sigortası, 1971 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin parlamentosu hayata geçireceğine dair söz vermiş. Niçin bugüne kadar hayata geçmedi? Çünkü yoksulluğu kullanıyorlar, istismar ediyorlar. Bu kardeşiniz diyor ki, ister oy verin ister oy vermeyin hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği Türkiye’yi kesinlikle yaratacağız” dedi

“BİZ ÜLKEMİZİ ÇANKAYA’DAN YÖNETMEK İSTERİZ”

İktidarın israf konusuna vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “Bir sorunlar yumağı haline getirdiler Türkiye’yi. Siz izin verirseniz, destek verirseniz Türkiye’yi bu sorunlardan arındıracağız. Herkesin rahat geçindiği bir Türkiye’yi, insanların özgürce gezdiği bir Türkiye’yi yeniden ayağa kaldıracağız. Bizim saray merakımız yok. Beyefendiye tahsis edilen 10 tane saray var. Biz, ülkemizi mütevazi Çankaya’dan yönetmek isteriz. Bizim hedefimiz şu, Erdoğan’a da söyledim. İsraf haramdır, israf yapma. Bari bir israf genelgesi çıkar. Yetmiyor mu bir uçak sana? Hiçbir Osmanlı padişahına nasip olmamış kadar sarayın var. Ne yapacaksın bu sarayları? Düzelteceğiz” dedi.

“CUMHURBAŞKANI TARAFSIZ OLACAK”

Seçilecek Cumhurbaşkanının tarafsız olacağını kaydeden Kılıçdaroğlu “Tek kişinin iradesine Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni bırakmayacağız. Cumhurbaşkanı tarafsız olacak. Halkın Cumhurbaşkanı olacak. Birilerinin Cumhurbaşkanı olmaz. Yapacak çok işimiz var. Neyi nasıl yapacağımızı çok iyi biliyoruz. 6 lider de çok iyi biliyor. Bütün mesele bunun zamanlaması. Bununla ilgili çalışmayı da yapıyoruz. Belli bir yere geldikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız. 6 parti farklıyız ama hepimiz bu ülkenin demokratikleşmesini savunuyoruz” dedi.

“EKONOMİNİN KALBİNE ATOM BOMBASI”

Kendi iktidarlarında döviz garantisi olmayacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Faize karşıyım diyor değil mi Erdoğan? Bu yılın ilk 6 ayında bankaların karı yüzde 400 faiz geliri. Eğer bankalar yüzde 400 kar elde ediyorsa. Çiftçi, esnaf, sanayici, ücretli etti mi? Hiçbir meslek grubu yüzde 400 kar etmedi. Neymiş beyefendi faize karşıymış, karşı olduğunu söyleyeceksin birileri parayı götürecek. KKM, ekonominin kalbine yerleştirilmiş bombadır diyorlar. Bomba değil atom bombası. Buradan KKM sahiplerine yani bir avuç kişiye sesleniyorum. Bizim iktidarımızda sadece ve sadece faizi alacaklar öyle döviz garantisi falan yok” diye söyledi.

“ESNAFIN FAİZLERİNİ SİLECEĞİZ”

Esnafa faiz silme sözü veren Kemal Kılıçdaroğlu “Esnaf odası başkanımız burada. Size sözüm var. İktidarımızda ilk bir hafta içinde esnafın bankalardan ve esnaf kefalet kooperatiflerinden aldıkları faizleri sileceğiz. Faiz olmayacak. Zaten esnaf battı. Yerine koyamıyor zaten esnaf. Bir de faiz var, sürekli takla attırıyor, sürekli borçlar büyüyor, ödeyemiyor” şeklinde belirtti.

“EYT’Yİ BİR KİŞİ ÇÖZER ONUN ADI BAY KEMAL”

Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusuna değinen Kılıçdaroğlu, “EYT’liler. Biliyorum, sizin sorununuzu biliyorum. EYT sorununu çözecekse, bir kişi çözer. Onun adı da Bay Kemal. Hiç endişe etmeyin” dedi.

“UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN HEP BERABER TÜRKİYE’Yİ İNŞA EDECEĞİZ”

Yeni Türkiye inşa edeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, “İşin özü Salı grup toplantımızı burada yaptık. Şundan emin olmanızı isterim. Umutsuzluğa kapılmayın, hep beraber güzel Türkiye’yi inşa edeceğiz, birlikte inşa edeceğiz. Akılla, bilgiyle, birikimle yapacağız. Liyakatle yapacağız. Adaleti bu ülkeye ya getireceğiz ya getireceğiz. Demokrasiyi istiyoruz, özgürlüğü istiyoruz. Kadın-erkek eşitliğini istiyoruz. Güzel bir Türkiye istiyoruz, güzel bir Türkiye umuduyla hepinize selamlar, saygılar sunuyorum” şeklinde konuşmasını noktaladı.

ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ, KÖYLÜLERLE KAHVALTI YAPTI

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısı öncesi sabah saatlerinde Edirne’nin Büyükdöllük Köyü’nde ayçiçek tarlasında çiftçilerle bir araya geldi. Çiftçilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyerek çözüm önerilerini anlatan CHP lideri Kılıçdaroğlu, daha sonra köylülerle kahvaltı yaptı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.