DOLAR 32,5447 0.01%
EURO 34,9167 0.19%
ALTIN 2.425,440,11
BIST 9.684,57-0,39%
BITCOIN 2062370-4,15%
Edirne
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çiftliğin kahramanı kadınlar

Çiftliğin kahramanı kadınlar

ABONE OL
8 Mart 2022 11:50
Çiftliğin kahramanı kadınlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin Süloğlu İlçesinde bulunan Herkül Süt Çiftliği, kadın çalışanlara emanet. 22 kadının çalıştığı çiftlikte, buzağı bakımı ve inek sağımı ve birçok iş, kadınlar tarafından yapılıyor. Yaptıkları işle adeta erkeklere taş çıkartan kadın çalışanlar, disiplin ve özverili çalışmalarıyla herkese örnek oluyor. Buzağılara bebek gibi bakım yapan, buzağıları çocuklarından ayırmayan anne bakıcılar, gösterdikleri şefkatle de gönülleri kazanıyorlar. İneklerin sağımını gerçekleştiren kadın çalışanlar, zorlu süreci iyi yönetiyor.

Çiftliğin Yeni Doğum Ünitesinde çalışan Ayten Yiğitoğlu, çalışma hayatında kadın erkek ayrımının söz konusu olmadığını belirterek, “Çiftlikte çalışmanın zamam zaman zorlukları oluyor. Kolaylıkları da oluyor. Kadın demek ‘güçlü’ demek. Kadınlar her zaman güçlüdür. Kadın erkek her zaman eşittir. ‘Kadın-erkek’ denen bir kavram yoktur. Bizler evlerde birer anneyiz. Çiftlikte de yavrularımız var. Buzağılar bizim çocuklarımız. Buzağıları anne şefkati ile büyütüyoruz” dedi.

Buzağılıkta çalışan Sevim Karabaş, kadının istediği zaman her şeyin üstesinden geleceğini kaydederek, “İşimizi gönül dolusu sevgi ile yapıyoruz. Baştan bana ‘Çiftlikte yapamazsın. Bayana göre değil.’ dediler. Ben ‘Erkeğin yaptığı her şeyi bayan da yapabilir.’ Dedim. 7 yıldır burada çalışıyorum. Çok mutluyum. ‘Yapamazsın’ diyenler, yapabildiğimizi gördüler” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.