DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20735960,99%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne OSB Camii’nin temeli atıldı

Edirne OSB Camii’nin temeli atıldı

ABONE OL
3 Haziran 2023 14:02
Edirne OSB Camii’nin temeli atıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

OSB’de faaliyet gösteren firmaların sahipleri, hayırsever iş insanlarımızın katkıları ile temeli atılan ve yapımına başlanan OSB camisinin bulunduğu bölgeye ilerleyen zamanlarda çocuk kreşi, aşevi, çocuk parkı, basketbol ve voleybol sahaları eklenerek çalışanların ve vatandaşlarımızın yararlanabileceği bir sosyal yaşam alanı inşa edilmiş olacak.

Temel atma töreninde konuşan Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık; “Bugün burada hayırlı bir amaç için, Organize Sanayi Bölgemizde cami temeli atmak için bir aradayız. Malumlarınız olduğu üzere Edirne Organize Sanayi Bölgesinin kuruluş süreci 90’lı yıllardan başlayıp 2000’li yılların ortalarına kadar sürmüştür. Biraz önce arkadaşlarımıza sorduğumuzda, ilk fabrikanın 2008 yılında faaliyete geçtiği bilgisini tekrar teyit ettim. Yaklaşık bir 15 yıllık süreçte de arkamızda gördüğünüz fabrikaların teker teker inşa edildiği bir dönemi hep birlikte yaşamış olduk.” dedi.

Vali Kırbıyık; “Bugün itibariyle baktığımızda Edirne Sanayi Organize Bölgesi’nin sahip olduğu 43 parselin 34’ünde üretim faaliyetinin devam ettiğini görüyoruz. Yine yıl içerisinde bitecek olan bazı fabrikalarımız var halihazırda inşaat çalışmaları ya da ruhsatlandırma süreçleri devam etmekte. Bugün itibariyle yaklaşık 1300’e yakın kardeşimiz, vatandaşımız Edirne Organize Sanayi Bölgesi’nde istihdam ediliyor. Bu önemli bir rakam ama yeterli bir rakam değil. İnşallah önümüzdeki dönemlerde bu sayının çok daha artacağını ümit ediyoruz.

Yine Türkiye ekonomisine yıllık katkısı itibariyle de her geçen yıl artmakla birlikte ortalama 100 milyon dolara yakın bir ihracat potansiyeline de ulaşmış durumdayız. Halihazırdaki Organize Sanayi Bölgemiz yaklaşık 1000 dönüm arazi üzerine kurulu. Şimdi ikinci bir etap çalışması daha yürütülüyor. Yaklaşık 1500 dönüm daha arazi Organize Sanayi Bölge içerisine dahil edilecek. Dolayısıyla toplam büyüklüğümüz 2500 dönüme çıkacak, parsel sayımız da bununla bağlantılı olarak çok daha yüksek bir rakama ulaşacak. Bunu, şunun için anlatıyorum. Gelecek dönemde inşallah buradaki fabrika sayısının hızlı bir şekilde arttığını göreceğiz. İnşallah en temel sorunu olan yol probleminin de yakın zamanda Karayolları Genel Müdürlüğümüz bünyesinde yürütülen proje çalışmaları tamamlandıktan sonra ihalesi yapılıp bölünmüş yol haline gelmesiyle birlikte çözüleceğini, buradaki hızın da hem imalat hem üretim anlamında çok daha üst bir noktaya çıkacağını düşünüyoruz. Bu artan kapasiteye her yönde cevap vermek lazım. Sosyal donatılar bunlardan bir tanesi. Biraz önce de bahsedildiği gibi çocuk kreşi, okullar bunların başlarında geliyor. Elbette cami de son derece önemli bir ihtiyaçtı. Burada istihdam edilip çalışan, üreten ya da çeşitli amaçlar için OSB’de bulunan vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ibadet edebileceği bir alana ihtiyaç var. Bunu OSB’nin gelişimi ve daha sağlıklı ve sağlam adımlarla ilerlemesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz. İnşallah bugün hep birlikte burada temelini atacağız. Yine Yüce Allah’tan niyazımız en kısa sürede de hep birlikte açılışını yapmaktır. Ben öncü olan Sait Bey’i tebrik ediyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum. Yine caminin yapımı sürecinde desteklerini esirgemeyen tüm hayırseverlerimize en kalbi duygularımızla teşekkürlerimizi sunuyoruz. Oldukça hayırlı bir işe ciddi manada katkı sunuyorlar. Yaklaşık tüm donatılarla birlikte 100 milyon TL civarında bir rakam tutacağını öngörüyoruz. Bu yüzden tüm hayırseverlerimizi de buraya katkı sunmaya davet ediyoruz.  Ben bu vesileyle, bugün burada bizleri yalnız bırakmayarak katılım sağlayan tüm kardeşlerimize, vatandaşlarımıza, sanayicilerimize çok teşekkür ediyorum. Camimizin hem OSB’ye hem şehrimize hem ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor; az önce de ifade ettiğim gibi açılışında bulunmak ümidimi tekrarlıyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dualarla, caminin temeli atıldı.

Törene Edirne Valisi Kırbıyık’ın yanı sıra; Süloğlu Kaymakamı Özgür Kaya, Lalapaşa Kaymakamı Ömer Bulut, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Salih Akbulut, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, İl Jandarma Komutanı Albay Suat Dönmez, İl Müftüsü Hasan Başoğlu, İl Genel Meclisi Üyeleri ve iş insanları katıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.