DOLAR 32,5689 0.13%
EURO 35,0030 -0.11%
ALTIN 2.441,490,23
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20962890,35%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cingöz, “Girdi fiyatları sabah akşam değişiyor”

Cingöz, “Girdi fiyatları sabah akşam değişiyor”

ABONE OL
2 Haziran 2022 10:52
Cingöz, “Girdi fiyatları sabah akşam değişiyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, doğalgaz ve elektriğe gelen zamdan esnafın hiç memnun olmadığını ve zamların piyasadaki fiyatları arttırdığını belirterek, “Esnafın yapacağı bir şey de yok. Girdi fiyatları akşam yatıyorsun farklı sabah kalkıyorsun farklı. Esnaf bu işten memnun değil” dedi.

Dün Doğalgaz konutta yüzde 30, sanayide yüzde 10, elektrik sanayi ve ticarethanelerde yüzde 25, konut ve tarımsal faaliyetlerde elektriğe yüzde 15 zam geldi.

Yaşanılan süreçte sürekli gelen zamlarla piyasadaki fiyatların arttığını, fiyatlar oturduktan sonra esnafa denetleme yapılmasının doğru olacağını söyleyen EDESOB Başkanı Kemal Cingöz, “Esnafın yapacağı bir şey de yok. Girdi fiyatları akşam yatıyorsun farklı sabah kalkıyorsun farklı. Esnaf bu işten memnun değil” dedi.

“GİRDİ FİYATLARI AKŞAM YATIYORSUN FARKLI, SABAH KALKIYORSUN FARKLI”

Yapılan doğalgaz ve elektrik zamlarından dolayı piyasada bir fiyat oluşmaması ile denetlemelerin piyasanın oturduğu zaman yapılması gerektiğini ve esnafın zamlardan memnun olmadığını dile getiren Cingöz, “Zamlar hiç arzu edilmeyen şeyler. Devlet zam yaptıkça piyasa koşullarındaki ürünlere de zam geliyor. Esnaf zam yapıyor gibi bir algı oluşuyor. Ne yapacak esnaf? Girdi maliyetleri arttığı zaman zararına mı ürünün pazarlayacak. Gelen zamlardan esnafta memnun değil. Ne kadar fiyat artar ise sirkülasyon o kadar azalıyor. 2019 yılında adam 50 kalem mal satıyorsa bugün fiyatlardan dolayı 5 satabiliyorsa ona da şükrediyor. Esnaf bu işten memnun değil. Yapacak bir şey yok. Çünkü fiyat istikrarı sağlanmadı. İstikrar sağlandıktan sonra esnaf zam yaparsa gitsinler denetlesinler. Esnafın yapacağı bir şey de yok. Girdi fiyatları akşam yatıyorsun farklı sabah kalkıyorsun farklı. Elektriğe, doğalgaza ve motorine gelen zamları hiçbir ülke vatandaşı onaylamaz. Neden bunlara zam geldikçe piyasadaki fiyatlarda artacak. Fiyatlar arttığında ne olacak vatandaşın geçimi zor olacak. Fiyatlar artıyor ama vatandaşın gelirinde bir artış yok. Herkes almakta zorlanıyor. 6 ay önce bir kilo ürünü 1 liraya alıyorsa, bugün 70 gramını 1 liraya anca alabiliyor.  Esnaftan zam talebi çok. Herhalde bu ay talepleri değerlendirmeyip bir sonraki ay piyasanın durumuna göre hareket edeceğiz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.