DOLAR 32,5789 0.01%
EURO 34,9760 0.39%
ALTIN 2.425,440,11
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2092553-3,25%
Edirne
21°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cingöz, “Stokçular, esnaf değil tefecidir”

Cingöz, “Stokçular, esnaf değil tefecidir”

ABONE OL
20 Aralık 2021 10:17
Cingöz, “Stokçular, esnaf değil tefecidir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, aylar önce malı stokta bekletip yükselince satışa sunan stokçular için devletin gereğini yapacağını belirterek, stokçuların, esnaf değil tefeci olduğunu söyledi.

EDESOB Başkanı Kemal Cingöz, yaptığı açıklamada, vatandaşlar ve esnaf arasında fiyat tarifesi krizi yaşanması üzerine vatandaşın da haklı olduğunu belirterek, ancak pahalı olarak malı alan esnafın ucuza verme şansının olmadığını kaydetti.

Esnaflar için BAĞ-KUR primlerinde teşvik edici adımların olması gerektiğine de değinen Cingöz, 2022’de BAĞ-KUR primlerinin artırılmaması ve indirim gelmesi yönünde talepte bulundu.

“3 AY ÖNCEKİ MALI PİYASAYA SÜRMEYEN STOKÇU ESNAF DEĞİL TEFECİDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın stokçulara yönelik söylemi ile devletin stokçulara müdahale edeceğini ancak bu süreçte malını yüksek fiyattan alan esnaf ile vatandaşın karşı karşıya gelmemesi gerektiğini belirten Cingöz, “Stokçular ile ilgili olarak eğer ki 3 ay önce aldığı malı piyasaya sürmeden deposunda bekleyip fahiş̧ fiyat artısından ciddi bir para kazanıyorsa devlet onlar için gereğini yapmalı. Ama önceki gün adam deposuna mal getirmiş̧. Satanın ne kabahati var. Ama 72 liralık yağı bekletip bugün piyasaya sürüyorsa bunlar vicdansızlık yapıyor derim. Ama öbür türlü pahalı alan adam ucuz satacak hali yok. Vatandaş kendi açısından baktığında ben onlara da hak veriyorum. Neyin neden kaynaklandığını sağlıklı yorumlayamıyor. Stokçular varsa Cumhurbaşkanı dedi ‘tepelerine bineceğiz’ diye. O zaten esnaf değil tefeci” dedi.

“BAĞ-KUR PRİMLERİ 2022’DE ARTIRILMAMALI”

Esnafların BAĞ-KUR Primlerinin 2022’de artırılmaması gerektiğini savunan Cingöz, “BAĞ-KUR Primleri için yıllardır söylüyoruz. Tüm dünya ve Türkiye pandemi ile birlikte dar bir dönemden geçiyor. Esnaf zora düştü̈. Benim kanaatim esnafın yarısı hayatını devam ettiremeyecek. 3 ay önce adam 1 çift ayakkabıyı aldı. 8,50 olduğu zaman doların 20 dolar yani 170 Türk lirasına aldı. Yüzde 30 kar koydu sattı 220 Türk lirasına sattı. Şimdi aynı ayakkabıyı 20 dolardan aldığı zaman yerine koyamıyor. Kar eder gibi görünse de sermaye kaybı yaşıyor. Bu dalgalanma devam ederse ayakta kalamaz.  Tabi ki hiç̧ olmasa Bağ Kur primleri 2022 yılında alınmasın diyoruz. Biz alınmayacağına hiç̧ ihtimal vermiyorum. Her şeye yüzde 36’ya varan zam koyuldu. Motorlu Taşıtlar Vergisinde sadece yüzde 25’e indirildi. Vakıf kiracıları ile ilgili de bize bir başvuru gelmedi. Bir bilgi gelirse vakıflar ile görüşürüz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.