DOLAR 32,5880 0.3%
EURO 35,0275 0.14%
ALTIN 2.460,711,02
BIST 9.877,251,65%
BITCOIN 20999350,76%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cingöz’den esnafa tedbir uyarısı!

Cingöz’den esnafa tedbir uyarısı!

ABONE OL
17 Temmuz 2021 11:56
Cingöz’den esnafa tedbir uyarısı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, esnafların kentte gelen yerli ve yabancı turistlere güler yüzlü hizmet sunmalarını ve tarife ne ise onun uygulanması gerektiğini belirterek, eskiye dönmemek için esnaf ve sanatkarların maske, sosyal mesafe ve hijyen konularına çok dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

“MASKE, MESAFE, HİJYEN VE HES KODU TİTİZLİKLE YERİNE GETİRİLMELİ”

Edirnelilerin, esnaf ve sanatkarların mübarek Kurban Bayramı’nı kutlayan EDESOB Başkanı Kemal Cingöz, “Tüm esnafımızın, halkımızın, sanatkarımızın tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar saygılar sunuyorum. Zor günler geçiren esnafımıza bol bereketli kazançlar diliyorum. Tüm vatandaşlarımızın sağlıklı, huzurlu, mutlu bayram geçirmelerini temenni ediyorum. Yerli ve yabancı turist akınına uğrayan Edirne’miz ekonomik anlamda canlandı. Her yıl olduğu gibi bu bayram öncesinde de esnafımıza önerilerimiz elbette olacaktır. Esnafımız zaten yapacağı işi bilir. Gelen yerli ve yabancı turistlere güler yüzlü hizmet sunmalarını istiyoruz. Fiyat konusunda da tarife ne ise onu uygulasınlar. Bu arada Covid-19 salgınıyla mücadele sürüyor, hastalık bitmedi maske, mesafe, hijyen, HES Kodu uygulamasını titizlikle yerine getirmelerinde büyük fayda var. Çünkü bu süreçte en fazla mağdur olan kesim bilindiği gibi esnafımız olmuştur. Her zaman söylediğimiz gibi eskiye dönmemek için kurallara özen gösterelim. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedi.

“O ALGI ARTIK GEÇMİŞTE KALDI, ŞİKAYET YOK”

Gurbetçilerin Edirne’de esnafların tarife dışına çıkıp yüksek fiyat uyguladığı algısıyla geldiği söylentilerine ilişkin Cingöz, “Bu konuda bana gelen herhangi bir şikayet yok. Bu geçmişten gelen bir algı diye düşünüyorum. Geçmişte yol boyunda Edirneli olmayan esnaflar gurbetçilere çok kötü mallar vermişlerdi. Bu algı geçmişten gelen bir algıdır. Şu anda ne merkezde nede yol boylarında böyle bir durumun yaşandığına dair herhangi bir şikayet ulaşmadı. Tekrar tüm halkımızın, esnafımızın bayramını kutluyor esenlikler diliyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.