DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2065728-0,55%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ciravoğlu, “Nüfus kriteri sektörde denge sağladı”

Ciravoğlu, “Nüfus kriteri sektörde denge sağladı”

ABONE OL
2 Nisan 2022 11:10
Ciravoğlu, “Nüfus kriteri sektörde denge sağladı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küçük yerleşim yerlerinde ihtiyaç olmasına rağmen eczane açmak isteyenlerin popüler yerleri tercih etmesinin önüne geçildiğini söyleyen Eczacı Şükrü Ciravoğlu, eczane açılmasında getirilen nüfus kriteri kanunun sektörde denge sağladığını belirtti.

Nüfus kriteri kanunun çıkmadan önce mezun olan eczacıların cazip, popüler yerlerde açması sonrası kenar semtler, küçük yerleşim yerlerinin boş kaldığını dile getiren Ciravoğlu, çıkan yasayla beraber artık eczane açmak isteyenlerin ilk olarak ihtiyaç olan yerlere yönlendirilmesiyle hem bölgenin kazandığını hem de popüler noktalarda eczane yığılmalarının önüne geçildiğini aktardı.

“NÜFUS GÖRE ECZANE KISITLAMASI SEKTÖRDE DENGE SAĞLADI”

Artık nüfus kriteri kanunuyla eczane yığılmalarının durduğunu, ihtiyaç olan bölgelerde de vatandaşların eczane yokluğunun giderildiğini ifade eden Eczacı Şükrü Ciravoğlu “Nüfusa göre eczane kısıtlaması doğru bir kanun. Öbür türlü bir yere yığılıyor eczaneler. Hastanelerin karşısı veya cazip gelen yerlerde yığılma oluyor. Bu sefer ihtiyaç olan yerde eczane bulamıyorsun. Örneğin kenar semtler, mahalleler ya da daha küçük yerleşim yerlerinde kimse gidip açmak istemiyor. Herkes işin kolayına kaçıp popüler olan yerde açmak istiyor. O kanun dengeli dağıtım sağlıyor. Nüfusa göre eczane kısıtlaması diyor ki sen şurada boş yer var oraya açabilirsin diyor. Şuralar dolu. Ne olmuş oluyor, eczane olmayan yerde eczane sahibi olmuş oluyor. Kendi haline bıraksan kimsenin gidip oralarda açacağı yok. Bakıyorsun hastane karşısında eczaneler yan yana. Herkes birbirinin ekmeğini bölüyor. Orada 10 yerine 5 eczane olsa herkes daha çok ekmek yiyecek, daha çok büyüyecek. Belki Almanya’daki gibi bir eczanede 10 eczacı çalışacak. Çünkü adam kazanıyor, kazandığına göre adam istihdam ediyor. Belki 5 sene sonra o noktaya gelebiliriz “şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.