DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20725110,77%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çocuklara 23 Nisan etkinliği daveti

Çocuklara 23 Nisan etkinliği daveti

ABONE OL
15 Nisan 2022 10:47
Çocuklara 23 Nisan etkinliği daveti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Laik Bilimsel Eğitim Çalışma Grubu tarafından, tüm çocukları düzenlenecek 23 ve 24 Nisan’daki etkinlikler davet için basın açıklaması düzenlendi. Edirne Çocuk Hakları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehtap Öğüt, Edirne’de bulunan tüm çocukları ve ailelerin düşüncelerini ifade etmek için 23 Nisan Cumartesi saat 14.00 da Belediye Meclis salonuna, ücretsiz kaldırılacak araçlarla 24 Nisan Pazar günü saat 13.00 da Edirne Kent Ormanında geleneksel sokak oyunlarımızı oynamak için Edirne Kent Ormanı’na davet etti.

“KÜÇÜK HANIMLAR, KÜÇK BEYLER, MEMLEKETİ ASIL IŞIĞA BOĞACAK SİZLERSİNİZ”

Edirne Çocuk Hakları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehtap Öğüt, Kurtuluş Savaşı devam ederken 23 Nisan 1920 tarihinde TBMM açılmış, ulu önderin almış olduğu bu karar aynı zamanında meşrutiyetten cumhuriyete geçişin de ilk adımı olduğunu belirterek, “Yeni bir devletin temelleri atılırken aile azınlığı ve dini esaslara göre yönetilen devlet yapısından vazgeçileceğinin de ilk müjdesidir. Demokratik bir nitelik gösteren bu mecliste farklı düşüncelere sahip olsalar da vekiller ülkenin bağımsızlığı için bir araya gelmişler, milli mücadelenin içinde olunmasına rağmen, parlamenter sistem sayesinde hızlı etkili ve ortak kararlar alabilmişlerdir. Sevgili çocuklar; Böylesi büyük bir anlam içeren bugünü Mustafa Kemal Atatürk sizlere armağan etmiş, sevgisini ve güvenini şu sözlerle dile getirmiştir. “Küçük hanımlar, küçük beyler.  Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, geleceğin ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.”  Edirne Laik Bilimsel Çalışma grubu olarak sizlerin önem ve güzelliğinizi bizler de çok iyi biliyoruz. Ülkemizde ve kentimizde her zaman mutlu olmanızı gülümseyerek yarınlarınıza bakmanızı istiyoruz. Bunun için bayramınızı güzel anılarla kutlamanızı istiyor; sizleri 23 ve 24 Nisan günlerindeki etkinliklerimize davet ediyoruz. İlk etkinliğimiz ilkokul ve ortaokullarda ayrı gruplar olarak düzenlediğimiz ‘sevgi’ konulu öykü yarışmamızdır. Yarışmamızın 8 Nisan’da başvuruları tamamlanmış olup, toplam 26 öğrencimiz katılım sağlamıştır. Sonuçlar 21 Nisan Perşembe günü sosyal medya yolu ile kamuoyuna açıklanacaktır. İlk üçe giren ve katılım sağlayan bütün çocuklarımıza hediyelerini Çocuklar konuşuyor etkinliğimiz öncesinde, 23 Nisan Cumartesi saat 14.00 Edirne Belediyesi Meclis Salonu’nda takdim edeceğiz” dedi.

“24 NİSAN PAZAR KENT ORMANI’NDA BULUŞALIM”

Geleneksel sokak oyunlarını Kent Ormanı’nda oynamak için çocukları ve aileleri davet eden ve ücretsiz kaldırılacak araç saat ve yerlerini duyuran Mehtap Öğüt “Atatürk şöyle der; “Çocuklarımızı artık düşüncelerini hiç çekinmeden açıkça ifade etmeye, içten inandıklarını savunmaya, buna karşılık da başkalarının samimi düşüncelerine saygı beslemeye alıştırmalıyız. Aynı zamanda onların temiz yüreklerinde yurt, ulus, aile ve yurttaş sevgisiyle beraber doğruya, iyiye ve güzel şeylere karşı sevgi ve ilgi uyandırmaya çalışılmalıdır.” Düşüncelerini açıkça ifade edebilmek özgürce konuşabilmeleri için tüm çocuklarımızı yarınları konuşmak üzere 23 Nisan Cumartesi saat 14.00 da Belediye Meclis salonuna davet ediyoruz. 24. Nisan Pazar günü saat 13.00 da Edirne Kent Ormanında çocuk edebiyatının sevilen yazarları Nurgül Ateş ve Yaşar Atarbay minik okuyucuları ile tanışmak ve sohbet etmek için buluşacak, kitaplarını imzalayacaklardır. Bayram hiç oyunsuz olur mu? Geleneksel Çocuk Oyunları Ve Gençlik Ve Spor Kulübü Derneği öncülüğünde ailelerinizle birlikte sizleri geleneksel sokak oyunlarımızı oynamak için davet ediyoruz. 24 Nisan Pazar günü saat 13.30 da Kent ormanında buluşalım. Oyun oynadık yorulduk bir nefeslenelim demek için transformal nefes eğitmeni Şahver Höbek ile orman kokusunu içimize çekeceğiz ama bu sefer bilerek hissederek ve doğru nefes teknikleri ile. Saat 12:30 Şifa Eczanesi, Saat 12:30 da Yıldırım Mahallesi Parkı, Saat 12:00  Alper Yazoğlu Orta Okulu Merkezlerinden Kent Ormanına Edirne Belediyesi otobüsleriyle ücretsiz ulaşım sağlanacaktır. Katkıları dolayısıyla Sayın Nurgül Ateş, Sayın Başar Atarbay, Sayın Şahver Höbek, Geleneksel Çocuk Oyunları Gençlik Ve Spor Kulübü Derneği, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Leyladan Sonra Grubu öğrencileri, Dr. Öğr. Üyesi Sayın Ebru Selçioğlu Demirsöz ve TÜ Eğitim Fakültesi öğrencileri ile Edirne Belediyesi çalışanlarına destek ve katkıları için çok teşekkür ediyoruz. Sevgili çocuklar; Biz büyükler her zaman size doğruyu gösteremiyor gerçekleri anlatamıyor olabiliriz. Hatta belki de bizler de daha öğrenememişiz, öğrenmek için sizlerin büyümesini bekliyoruzdur. İşte bu yüzden size ne söylenirse söylensin ne anlatılırsa anlatılsın sevgiden, bilimden, sanattan, zeytin ağaçlarından, kaz dağlarından, parlamenter sistemden, laiklik ve Atatürk Devrimlerinden asla vazgeçmeyin. Hepinizin bayramı kutlu olsun” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.