DOLAR 32,3787 0.16%
EURO 34,9637 -0.34%
ALTIN 2.324,200,22
BIST 9.086,790,08%
BITCOIN 2259752-0,63%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çocuklara hijyen anlatıldı

Çocuklara hijyen anlatıldı

ABONE OL
21 Eylül 2020 10:42
Çocuklara hijyen anlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından destekli genç gönüllerin kurmuş olduğu kar amacı gütmeyen Duru Temiz Saf (DUTESA) Platformu Temsilcileri, Edirne Genç Kızılay Gönüllüleri ile birlikte çocuklara pandemi döneminde hijyen alışkanlığını daha da arttırmak için etkinlik düzenleyerek antiseptik el sabunu dağıttı.

Medrese Ali Bey Mahallesinde bulunan Sarıcapaşa Cami’nin bahçesinde düzenlenen programda DUTESA platformu temsilcileri ve Genç Kızılay Gönüllüleri tarafından çocuklara pandemi döneminde hijyenin önemi anlattılar.

“ONLARI AĞIRLAMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ”

Edirne Genç Kızılay İl Başkan Yardımcısı, etkinlik ve organizasyon birimi sorumlusu Gamze Kayer; Gamze Kayar “Arkadaşlarımız bugün buraya çocuklara hijyenin önemini aşılamak ve bilincini arttırmak için geldiler. İstanbul’dan geldiler. Genç gönüllülerin kurmuş olduğu kar amacı gütmeyen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından duru, temiz, saf kelimelerinden oluşan ‘DUTESA’ platformu pandemi döneminde çocuklarda hijyen alışkanlığı arttırmaya yönelik düzenledikleri çalışmaları tanıtmak ve yaygınlaştırmak adına bugün Edirne’ye geldiler. Bundan öncesinde Sakarya, Ankara gibi birçok ilde faaliyet gösterdiler. Edirne’de düzenleyecekleri faaliyetlerin organizasyonu aşamasında bizden yardım talep ettiler. Bizde bugün onları burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Önemli konuda böyle bir faaliyette bulunduğumuz için çok mutluyuz”dedi.

“AMACIMIZ ÇOCUKLARDA HİJYEN ALIŞKANLIĞINI ARTTIRABİLMEK”

Kar amacı gütmeden çocuklara özellikle pandemi döneminde hijyenin önemi anlattıklarını ve şehir şehir gezdiklerini dile getiren DUTESA temsilcisi Emirhan Belli; 18 yaşındayım Uluslararası Balkan Üniversitesi Endüstri mühendisliği okumaktayım. Bizim buradaki amacımız pandemiden dolayı başlatmış olduğumuz çocuklardaki hijyen alışkanlığı arttırabilmekti. Çünkü ülkemizde çocuklarda hijyen alışkanlığı pek mümkün değil. Bizde bunun için ne yapabiliriz diye ekip arkadaşlarımızla tartıştık. Bunun içinde hijyen alışkanlığı arttırmak için AR-GE çalışmaları yaptık. Ardından Gençlik ve Spor Bakanlığına başvurduk. Çalışmamız destek gördü. Biz burada çocuklar için kar amacı gütmeyen bir kuruluşuz. ‘DUTESA’ ismi Duru, Temiz ve Saf kelimelerinin birleşimi. Biz şu ana kadar 14 tane il gezdik ve şu anda 15’nci il olarak Edirne’deyiz. Buradaki en büyük amacımız doğu bölgelerine gidebilmekti. Çünkü pandemi yüksek ve imkanı olmayan bölgelere gidiyoruz. Gittiğimiz bölgelerde çocuklara 300 adet sabun üretip o bölgedeki çocuklara dağıtıyoruz. Pandeminin az olduğu yerlere de gidiyoruz ama daha çok pandeminin yüksek olduğu bölgelere gittik. Sabunu bitkisel kaynaklı özlerden yapıyoruz. Hammaddeleri kendimiz üretiyoruz. 20 kişilik bir ekibe sahibiz. Günde 200 adet sabun üretiyoruz. Sabunun içinde oyuncaklar var. Çocuk elini yıkadığı sürece sabunun içinden oyuncak çıkıyor ve oyuncağa sahip oluyor hem de bu sayede hijyen alışkanlığı kazanmış oluyor”dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.