DOLAR 32,3312 0.24%
EURO 35,0532 -0.24%
ALTIN 2.279,410,10
BIST 8.989,132,07%
BITCOIN 22849361,61%
Edirne
18°

KAPALI

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Çoğal, iklim değişikliğine dikkat çekti!

Çoğal, iklim değişikliğine dikkat çekti!

ABONE OL
17 Mayıs 2022 10:13
Çoğal, iklim değişikliğine dikkat çekti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, iklim değişikliği etkilerinin günlük yaşamımızı her geçen gün daha da etkilediğine dikkat çekti.

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, Dünya İklim Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, iklim değişikliğinin etkilerinin günlük yaşamımızı her geçen gün daha da etkilediğine dikkat çekerek, “Sıklığı ve şiddetindeki artışla afet boyutuna ulaşan sıcak hava dalgaları, kuraklıklar ve seller; can ve mal kayıplarına, gıda güvencesizliğine ve yoksulluğun artmasına sebep oluyor” dedi.

Çoğal, Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO), 2021 yılının küresel ortalama sıcaklıklarının sanayi öncesi döneme göre 1,11ºC arttığını ifade ettiğini belirterek, “ Diğer yandan 10 Mayıs 2022’de atmosferdeki karbondioksit seviyesi ilk defa 420 ppm üzerinde kaydedildi. Sanayi öncesi döneme göre bu oran da yüzde 50 arttı” dedi.

Çoğal, artan ormansızlaşmanın, erozyona ve çölleşmeye neden olurken aynı zamanda sera gazlarını yutma kapasitesini düşürdüğünü ve iklim krizini derinleştirdiğini söyledi.

Çoğal, iklimi güvenli olan bir dünyada yaşamak istiyorsak, şu tedbirlerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, “Enerji ve madencilik faaliyetleri ile orman alanlarına müdahaleler sonlanmalı, Tarım alanları ve sulak alanlarda tahribat önlenmeli, Başta kömür olmak üzere tüm fosil yakıt teknolojilerinden vazgeçilmeli, yenilenebilir enerjiye yönelinmeli,

Gıda ve su güvenliği tüm canlılar için sağlanmalı. Gıda ve su güvenliği tüm canlılar için sağlanmalı. Herkes için gıda ve yaşam güvenliği, ancak hızlandırılmış iklim eylemiyle ve uyum tedbirlerini bir an önce hayata geçirmekle mümkün olabilir! Başka bir Dünya, başka bir evimiz yok!” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.