TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, Edirne’de ÇED Raporu bulunmayan asfalt tesisindeki havuzun yıkılması sonucu verimli toprakların zift altında kaldığını belirterek, “Bir an önce bu çevre sorununun ortadan kalkmasını ve bir daha yaşanmamasını umut ediyoruz” dedi.
TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, yaptığı açıklamada, “Dünya Sağlık Günü’nde (7 Nisan) Edirne Hasanağa Köyü yakınında ÇED raporu bulunmayan tesisteki havuzun patlaması sonucu verimli topraklar tonlarca ziftin altında kaldı. Zift toprağı ve suyu zehirledi” dedi.
Sağlıklı bir çevre için, sağlıklı bir ÇED süreci ve devamındaki izleme ve denetimlerin sağlanması gerektiğine dikkat çeken Çoğal, “7 Şubat 1993 tarihinde yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirme Yönetmeliği 20’den fazla defa değiştirildi. Fakat Bakanlık tarafından yapılan açıklamalar kaynak ve kapasite anlamındaki eksikliklerin devam etmekte olduğunu gösteriyor. Ekosistemin devamlılığı için her türlü eksikliğin bir an önce giderilmesini talep ediyoruz.
Çoğal, TEMA Vakfı Edirne İl Temsilciliği olarak Edirne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme sonuçlarını beklediklerini ve konuyu yakından takip ettiklerini belirterek, “Bir an önce bu çevre sorununun ortadan kalkmasını ve bir daha yaşanmamasını umut ediyoruz” dedi.
GÜNCEL
11 Nisan 2025GÜNCEL
11 Nisan 2025GÜNCEL
11 Nisan 2025GÜNCEL
11 Nisan 2025MARMARA BÖLGESİ
11 Nisan 2025MARMARA BÖLGESİ
11 Nisan 2025GÜNCEL
11 Nisan 2025