DOLAR 32,4891 0.23%
EURO 34,5521 0.14%
ALTIN 2.474,33-0,34
BIST 9.521,21-1,64%
BITCOIN 2062506-4,62%
Edirne
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

COVID-19’a karşı, özveriyle mücadele ediyorlar

COVID-19’a karşı, özveriyle mücadele ediyorlar

ABONE OL
12 Mayıs 2020 12:15
COVID-19’a karşı, özveriyle mücadele ediyorlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kovid-19 sürecinde ailelerinden ve çocuklarından ayrı, hastaları sağlığına kavuşturmak için fedakarca görev yapan hemşireler, enfekte olma riskiyle de karşı karşıya kalıyor
Hemşire Sinem Çolak: “Solunum sıkıntısı yaşayanlar, desteğe ihtiyacı olanlar çıkıyor. Onların yanında oluyoruz. İyileşme süreçlerini her gün görüyoruz. Hastaların iyileşmesinden mutlu oluyoruz”dedi.
Hemşire Halime Yıldırım: “Bu süreçte ailemden ve çocuklarımdan ayrı kaldım. Ülkemizin bu salgın sürecinde bize ihtiyacı olduğu için, işimizin başında severek kalmaya ve hastalarımıza bakmaya devam ediyoruz”dedi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede pandemi hastanesi olarak hizmet veren Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesinde hemşireler, enfekte olma riskine rağmen görevlerini fedakarca yapıyor.

Salgınla mücadelede 300 yatak kapasiteli ‘Kovid-19 tedavi servisleri’ oluşturulan hastanede, yetişkinler için 57, çocuklar için 9 ve yenidoğan için 16 yoğun bakım yatağıyla hizmet veriliyor.

Pandemi ve yoğun bakım servislerinde görevli hemşireler, ailelerinden ayrı kalsa da koronavirüs hastalarını sağlıklarına kavuşturmak için yoğun çaba harcıyor.

Salgınla ön safta mücadele eden, hijyen kurallarını da titizlikle uygulayan hemşireler, en büyük sevinci hastalar iyileşince yaşıyor.

Virüsü sevdiklerine taşıma korkusuyla evlerine gidemeyen hemşireler, ailelerine ve çocuklarına korkusuzca sarılacakları günün hayalini kuruyor.

Hemşire Sinem Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm dünyanın zor bir süreçten geçtiğini söyledi.

Sadece salgın sürecinde değil önceden de özveriyle çalıştıklarını belirten Çolak, “Üzerimize düşen her görevi en iyi şekilde fedakarca yapmaya çalışacağız. Çalışma saatleri konusunda rektörümüz ve başhekimimiz hep yanımızda oldu. Bizlere kolaylık sağladılar. Bu süreçte evlerine gidemeyen hemşire arkadaşlarımız var. Onlar için kalacak yerler ayarlandı” dedi.

FEDAKARCA ÇALIŞSALAR DA ŞİKAYETÇİ DEĞİLLER

Hastalara en iyi hizmeti sunabilmek için kendilerini hazırladıklarını anlatan Çolak, “Hastalar servise geldikten sonra her gün onları gözlemliyoruz. Solunum sıkıntısı yaşayanlar, desteğe ihtiyacı olanlar çıkıyor. Onların yanında oluyoruz. İyileşme süreçlerini her gün görüyoruz. Hastaların iyileşmesinden mutlu oluyoruz. Taburcu edilen hastalarımıza evde kalmaları ve temastan kaçınmaları konusunda uyarılarda bulunuyoruz” diye konuştu.

Pandemi servisinde görevli 2 çocuk annesi hemşire Halime Yıldırım da salgın sürecinin çok farklı olduğunu ve zorlu geçtiğini dile getirdi.

Bu konuda online eğitimler aldıklarını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

“Kişisel koruyucu ekipmanlarımız tam. Bu süreçte ailemden ve çocuklarımdan ayrı kaldım. Ülkemizin bu salgın sürecinde bize ihtiyacı olduğundan işimizin başında severek kalmaya ve hastalarımıza bakmaya devam ediyoruz. İnşallah bu süreci de atlatacağız. Hastalarla kurduğumuz iletişimle morallerini yüksek tutmaya çalışıyoruz. Onların taburcu olduğunu, iyileşip evlerine gittiğini görmek bizim için çok büyük mutluluk kaynağı”

Yoğun bakım servisinde görevli hemşire Bihter Başkan ise tüm arkadaşlarıyla özveriyle çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Her yıl 12 Mayıs’ta “Hemşireler Günü”nü farklı etkinliklerle kutladıklarını belirten Başkan, “Bu yıl hepimiz için farklı bir yıl oldu. Bu sene bir kutlama yapamayacağız. Hemşirelerin hastalara direkt ve uzun süreli temas ederek fedakarca çalışmasının görülmesini istiyoruz. Sağlık çalışanlarının fedakarlığı hiçbir zaman unutulmasın” dedi.

(AA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.